Pasta med kyckling och portabello

16
4
Pasta med kyckling och portabello

En krämig pasta går hem de flesta kvällar i veckan! Här är dessutom en av ingredienserna portabellosvamp som du blandar tillsammans med kyckling och sockerärtor. Krämigheten får du av grädde och servera gärna lite rucola till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Pasta med kyckling och portabello

Ingredienser

2 portioner
2 port pasta (gärna campane)
1/2 påse sockerärtor (à 150 g)
1 förp portabellosvamp (à 200 g)
2 kycklingfiléer
2 tsk olja
peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl soltorkad tomat crème
1/2 påse rucola (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i soltorkad tomat crèmen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Karolina

2021-03-15

Gott och kommer lagas igen! Till 4 portioner tog vi 5 dl matlagningsgrädde och mer av soltorkad tomat creme samt en halv tärning kycklingbuljong.

Rickard

2021-01-10

Använde grädde och tog 5dl för att få lite mer sås, super gott!

Frida

2020-12-16

Wow vilken god rätt! Tillsatte lite kycklingfond/vitpeppar och lite cayennepeppar för lite hetta. 10 av 10✨

Redaktionen ICAse

2020-12-17

Tack Frida! Så roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 647 kCal
Fett 26 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden