Pasta med kyckling och portabello

6
3
Pasta med kyckling och portabello

En krämig pasta går hem de flesta kvällar i veckan! Här är dessutom en av ingredienserna portabellosvamp som du blandar tillsammans med kyckling och sockerärtor. Krämigheten får du av grädde och servera gärna lite ruccola till!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Pasta med kyckling och portabello

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna campane)
1/2
påse sockerärtor (à 150 g)
1
förp portabellosvamp (à 200 g)
2
kycklingfiléer
2 tsk
olja
-
peppar
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
soltorkad tomat crème
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i soltorkad tomat crèmen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Rickard

1/10/2021

Använde grädde och tog 5dl för att få lite mer sås, super gott!

Frida

12/16/2020

Wow vilken god rätt! Tillsatte lite kycklingfond/vitpeppar och lite cayennepeppar för lite hetta. 10 av 10✨

Redaktionen ICAse

12/17/2020

Tack Frida! Så roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Camilla

12/15/2020

Gott med tomatcremen! Jag la till kycklingbuljong och spenat för lite färg.

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 647 kCal
Fett 26 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept