Pasta med kyckling och portabello
En krämig pasta går hem de flesta kvällar i veckan! Här är dessutom en av ingredienserna portabellosvamp som du blandar tillsammans med kyckling och sockerärtor. Krämigheten får du av grädde och servera gärna lite rucola till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna campanelle)
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1 förp portabellosvamp (à 200 g)
2 kycklingfiléer (à ca 150 g)
2 tsk olja
peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl soltorkad tomat crème
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 647 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater57 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och kommer lagas igen! Till 4 portioner tog vi 5 dl matlagningsgrädde och mer av soltorkad tomat creme samt en halv tärning kycklingbuljong.
Karolina
2021-03-15Använde grädde och tog 5dl för att få lite mer sås, super gott!
Rickard
2021-01-10Wow vilken god rätt! Tillsatte lite kycklingfond/vitpeppar och lite cayennepeppar för lite hetta. 10 av 10✨
Frida
2020-12-16Tack Frida! Så roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-17