UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med kyckling och portabello

En krämig pasta går hem de flesta kvällar i veckan! Här är dessutom en av ingredienserna portabellosvamp som du blandar tillsammans med kyckling och sockerärtor. Krämigheten får du av grädde och servera gärna lite ruccola till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan. Ansa sockerärtorna och koka dem tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.
  2. Ansa och skär portabellon i klyftor.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den och svampen i oljan i en stekpanna, krydda med peppar.
  4. Sänk värmen och rör i grädde och tomatcrème. Låt sjuda 3 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar. 
  5. Servera kycklingsåsen med pasta och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soltorkad tomat crèmen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna campane)
  • 1/2 påse sockerärtor (à 150 g)
  • 1 förp portabellosvamp (à 200 g)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • peppar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl soltorkad tomat crème
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2703 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept