Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Klassisk risotto med trattkantareller som här blandas med rostad brysselkål och rotselleri. Risotton serveras med några extra blad från brysselkålen i en senapsvinägrett. Lätt att laga och så gott att äta.
Ingredienser
4 portioner
Brysselkålssallad
500 g brysselkål
1 1/2 msk olja
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
Rotselleri
500 g rotselleri
4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
Risotto
15 g torkade trattkantareller (15 g motsvarar ca 1 dl)
11 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 bananschalottenlökar
1 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin
50 g smör
2 1/2 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 695 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegoda smaker. Rotsellerin smakar mycket men kände inta så mycket smak av trattkantarellerna. Hade ingen färsk brysselkål så tog fryst. Eftersom jag då inte hade de yttersta bladen att ha till salladen blev det romansallad ihop med dressingen istället. Rejäla portioner för 4 personer. Möjligen blev det lite ” stabbigt” när man blandade i rotselleri och brysselkål i risotton. Kanske bättre att servera bredvid?
Maria
2022-12-11