Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål

Klassisk risotto med trattkantareller som här blandas med rostad brysselkål och rotselleri. Risotton serveras med några extra blad från brysselkålen i en senapsvinägrett. Lätt att laga och så gott att äta.

Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Brysselkålssallad

500 g brysselkål
1 1/2 msk olja
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger

Rotselleri

500 g rotselleri
4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar

Risotto

15 g torkade trattkantareller (15 g motsvarar ca 1 dl)
11 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 bananschalottenlökar
1 msk olivolja
3 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin
50 g smör
2 1/2 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda smaker. Rotsellerin smakar mycket men kände inta så mycket smak av trattkantarellerna. Hade ingen färsk brysselkål så tog fryst. Eftersom jag då inte hade de yttersta bladen att ha till salladen blev det romansallad ihop med dressingen istället. Rejäla portioner för 4 personer. Möjligen blev det lite ” stabbigt” när man blandade i rotselleri och brysselkål i risotton. Kanske bättre att servera bredvid?

Maria

2022-12-11

Näringsvärde per portion

Energi2908 KJ / 695 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga