Kantarellrisotto

Betyg 4.6 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Kantarellrisotto

En krämig kantarellrisotto med vitt vin, kantareller och riven parmesan. Förstärk svampsmaken med svampbuljong. Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till bland annat vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
11 - 12 dl svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 msk olivolja
3 dl risottoris , carnaroli- eller arborioris
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
250 g kantareller (ca 8 dl)
50 g smör
2 1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Väldigt gott, la till stekt brysselkål för lite mer grönt och tuggmotstånd. Behövdes och blev riktigt gott.

    Ida

  • Väldigt gott!

    Sara

  • Jag hade inget matlagningsvin hemma så jag bytte ut vinet mot 1 msk vitvinsvinäger enligt baksidan på risottopaketet 😊. Avslutade med lite persilja i.

    Susanne

  • Det blev fantastiskt gott ❤️

    Jeanette

  • Fantastiskt god risotto 🤤 med skogens guld!

    Ingegerd

  • Kul med kantareller!!

    Simon

  • Gudomligt gott, det här gör vi fler gånger!

    Viveka

  • Det här var fantastiskt gott. Massor av smak!

    Hanna

  • Supergott. Alla var nöjda. Serverade med gröna bönor och ett gott bröd.

    Annikka

  • Tina: Så så så gott ! Minskade ner buljong å hade i grädde. Supergott! Mer behövdes till som rostbiff eller serranoskinka. Bröd.

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi2374 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Risotto med brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarelltoast
    Betyg 4.8 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsrostat ris med svamp
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto som i Lido di Ostia
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad