Kantarellpaj med bacon och rucola
Kombinationen kantareller, bacon och Västerbottensost är en riktig höjdare. I den här kantarellpajen får även rucola ta plats, vilket ger en fin pepprighet. Servera gärna med en härlig grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
Pajskal
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning
1 l färska kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 paket bacon (à 140 g)
1 förp riven Västerbottensost (à 150 g)
1 förp rucola (à 65 g)
Äggstanning
5 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt
Till servering
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4405 KJ / 1052 kCal
Fett83 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Kommentar
Supergod paj!
Ulf
2024-10-01