Kantarellpaj med bacon och rucola

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kantarellpaj med bacon och rucola

Kombinationen kantareller, bacon och Västerbottensost är en riktig höjdare. I den här kantarellpajen får även rucola ta plats, vilket ger en fin pepprighet. Servera gärna med en härlig grönsallad. 

Kantarellpaj med bacon och rucola

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

125 g  smör
1 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  siktat dinkelmjöl

Fyllning

1 l  färska kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
1   gul lök
2 msk  smör
1/2 tsk  salt
1   paket bacon (à 140 g)
1 förp  riven Västerbottensost (à 150 g)
1 förp  rucola (à 65 g)

Äggstanning

5   ägg
2 1/2 dl  mellangrädde
2 1/2 dl  mjölk
1/2 tsk  kajennpeppar
1 tsk  salt

Till servering

grönsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Om du tillsätter 1 tsk ättiksprit (12%) i pajskalet, så får du ett sprödare skal. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4405 KJ / 1052 kCal
Fett83 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Kantarellpaj
Betyg 4.4 av 5.
340 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftbröd med ost och dill
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangoldpaj med kryddost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger
Betyg 4.4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västerbotten Royal
Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga