Kantarellpaj med bacon och rucola

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Kantarellpaj med bacon och rucola

Kombinationen kantareller, bacon och Västerbottensost är en riktig höjdare. I den här kantarellpajen får även rucola ta plats, vilket ger en fin pepprighet. Servera gärna med en härlig grönsallad. 

Kantarellpaj med bacon och rucola

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning

1 l färska kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 paket bacon (à 140 g)
1 förp riven Västerbottensost (à 150 g)
1 förp rucola (à 65 g)

Äggstanning

5 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt

Till servering

grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergod paj!

Ulf

2024-10-01

Näringsvärde per portion

Energi4405 KJ / 1052 kCal
Fett83 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Västerbottenpajer i krustader med kantareller
Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.4 av 5.
352 personer har röstat
Över 60 min att tillaga