Kantarelltoast med färskost och bacon

47
0
Kantarelltoast med färskost och bacon

Kantareller är som godast när de serveras på en toast! Perfekt som lyxig förrätt, enklare lunch eller lätt middag. Här gör vi den med smörstekta kantareller, bacon, färskost, persilja och parmesan. Om du vill göra kantarelltoasten utan kött, är det bara att utesluta bacon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kantarelltoast med färskost och bacon

Ingredienser

4 portioner
250 g
kantareller eller annan svamp
1/2
riven vitlöksklyfta
3 msk
smör
140 g
tärnat bacon eller pancetta
-
salt
-
svartpeppar
4
skrivor ljust surdegsbröd
4 msk
färskost
1 dl
riven parmesanost
1/2 dl
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, smör och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1601 KJ / 382 kCal
Fett 28 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept