Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Kantarelltoast med färskost och bacon

Kantareller är som godast när de serveras på en toast! Perfekt som lyxig förrätt, enklare lunch eller lätt middag. Här gör vi den med smörstekta kantareller, bacon, färskost, persilja och parmesan. Om du vill göra kantarelltoasten utan kött, är det bara att utesluta bacon.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs kantarellerna med vitlök i 2 msk smör (för 4 port) tills de får lite färg.
  2. Stek baconet knaprigt i en annan stekpanna. Blanda svampen med baconet och krydda med salt och peppar.
  3. Stek brödet i resten av smöret. Bred på färskosten och toppa med svampen, parmesan och persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, smör och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 140 g tärnat bacon eller pancetta
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skrivor ljust surdegsbröd
  • 4 msk färskost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1601 kJ / 382 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer