Kantarelltoast med färskost och bacon

Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat
1
Kantarelltoast med färskost och bacon

Kantareller är som godast när de serveras på en toast! Perfekt som lyxig förrätt, enklare lunch eller lätt middag. Här gör vi den med smörstekta kantareller, bacon, färskost, persilja och parmesan. Om du vill göra kantarelltoasten utan kött, är det bara att utesluta bacon.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kantarelltoast med färskost och bacon

Ingredienser

4 portioner
250 g  kantareller eller annan svamp
1/2   riven vitlöksklyfta
3 msk  smör
140 g  tärnat bacon eller pancetta
salt
svartpeppar
4   skrivor ljust surdegsbröd
4 msk  färskost
1 dl  riven parmesan
1/2 dl  hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, smör och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
71 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott

Ewa

2022-09-17

Näringsvärde per portion

Energi1601 KJ / 382 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamptoast med timjan
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellmacka med pocherat ägg
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Haricot vertssallad med bacon och bröd
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga