Kantarelltoast med färskost och bacon
Kantareller är som godast när de serveras på en toast! Perfekt som lyxig förrätt, enklare lunch eller lätt middag. Här gör vi den med smörstekta kantareller, bacon, färskost, persilja och parmesan. Om du vill göra kantarelltoasten utan kött, är det bara att utesluta bacon.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g kantareller eller annan svamp
1/2 riven vitlöksklyfta
3 msk smör
140 g tärnat bacon eller pancetta
salt
svartpeppar
4 skrivor ljust surdegsbröd
4 msk färskost
1 dl riven parmesan
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1601 KJ / 382 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein14 g
Kommentar
Mycket gott
Ewa
2022-09-17