Kantarellfräs

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kantarellfräs

Kantarellfräs är ett fantastiskt välsmakande tillbehör som går snabbt att röra ihop! Stek bacon och tillsätt svamp, krydda med salt och peppar. Det salta baconet passar perfekt ihop med de mjuka smakerna av kantarell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Kantarellfräs

Ingredienser

6 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
250 g färska kantareller (250 g färska motsvarar 2 burkar konserverade à 184 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det var för mycket bacon i förhållande till kantarellerna, så det hela blev för salt. 1/2 paket bacon till 350 g färska kantareller och utesluta saltet vid kryddning var mer lagom. Jag kokade ihop det med lite grädde och då blev det bättre.

    Mari

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

  • Kantarellpaj med bacon och rucola
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarelltoast med färskost och bacon
    Betyg 4.2 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Syltad lök och svamp
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörstekta kantareller
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kantareller på rödlöksbädd
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad