Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Saftiga och goda biffar av kalvfärs, ströbröd och dijonsenap, steks i lite matfett tills de får fin färg och tillagas sedan klart i ugnen. Den matiga sparris- och potatissalladen med smak av dijonsenap och vinäger blir det perfekta tillbehöret till biffarna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Sparris- och potatissallad

900 g  potatis
250 g  grön sparris
1   huvudsallad

Kalvfärsbiffar

1/2 dl  ströbröd
1 dl  vatten
ca 500 g  kalvfärs
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Dressing

1 msk  dijonsenap
1 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  vatten
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1937 KJ / 462 kCal
Fett19.6 g
Kolhydrater46 g
Protein31.4 g

Testa liknande recept

Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med broccoli
Betyg 2.8 av 5.
255 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsköttbullar med svamppasta
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Småländska wallenbergare
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små Wallenbergare med pressad potatis och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga