Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Saftiga och goda biffar av kalvfärs, ströbröd och dijonsenap, steks i lite matfett tills de får fin färg och tillagas sedan klart i ugnen. Den matiga sparris- och potatissalladen med smak av dijonsenap och vinäger blir det perfekta tillbehöret till biffarna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Sparris- och potatissallad: Skala, dela och koka potatisen.
  3. Kalvfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Blanda noga.
  4. Forma färsen till biffar och stek dem i matfettet tills de får fin färg. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och tillaga dem mitt i ugnen ca 8 minuter. Stick lite i en biff och kolla så att det är klar vätska som kommer ut, då är de klara.
  5. Sparris- och potatissallad: Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Dela sparrisen i tre delar. Koka den ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen ligga i kallt vatten någon minut. Häll av vattnet och låt den rinna av väl. Ansa salladen och lossa bladen.
  6. Dressing: Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  7. Sparris- och potatissallad: Vänd ner potatisen, sparrisen och salladen i dressingen.
  8. Servera salladen med biffarna.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Sparris- och potatissallad
  • 900 g potatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 huvudsallad
Kalvfärsbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1937 kJ / 462 kCal