Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

5
0
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Saftiga och goda biffar av kalvfärs, ströbröd och dijonsenap, steks i lite matfett tills de får fin färg och tillagas sedan klart i ugnen. Den matiga sparris- och potatissalladen med smak av dijonsenap och vinäger blir det perfekta tillbehöret till biffarna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Sparris- och potatissallad

900 g potatis
250 g grön sparris
1 huvudsallad

Kalvfärsbiffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Dressing

1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 462 kCal
Fett 19.6 g
Kolhydrater 46 g
Protein 31.4 g
Läs mer om näringsvärden