Krämig kålpasta med varmrökt lax

6
0
Krämig kålpasta med varmrökt lax

En snabblagad krämig pasta full av smaker och texturer. Den rökiga laxen, den friska citronen, krispet från solrosfröna och den vackra svartkålen. Servera och njut med delikata tomater och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Krämig kålpasta med varmrökt lax

Ingredienser

4 portioner
1
silverlök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
varmrökt lax
1
citron
4
port pasta (gärna färsk penne rigate)
ca 200 g
skuren färsk svartkål
2 msk
olivolja
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
80 g
solrosfrön
250 g
körsbärstomater
1
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Tomathalvorna kan serveras varma om man låter dem sjuda tillsammans med svartkålen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3702 KJ / 885 kCal
Fett 49 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept