Krämig kålpasta med varmrökt lax
En snabblagad krämig pasta full av smaker och texturer. Den rökiga laxen, den friska citronen, krispet från solrosfröna och den vackra svartkålen. Servera och njut med delikata tomater och dill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017
Ingredienser
4 portioner
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g varmrökt lax
1 citron
4 port pasta (gärna färsk penne rigate)
ca 200 g skuren färsk svartkål
2 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar
80 g solrosfrön
250 g körsbärstomater
1 ask färsk dill (à 20 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Tomathalvorna kan serveras varma om man låter dem sjuda tillsammans med svartkålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3702 KJ / 885 kCal
Fett49 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer