Krämig kålpasta med varmrökt lax

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Krämig kålpasta med varmrökt lax

En snabblagad krämig pasta full av smaker och texturer. Den rökiga laxen, den friska citronen, krispet från solrosfröna och den vackra svartkålen. Servera och njut med delikata tomater och dill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Krämig kålpasta med varmrökt lax

Ingredienser

4 portioner
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g varmrökt lax
1 citron
4 port pasta (gärna färsk penne rigate)
ca 200 g skuren färsk svartkål
2 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
80 g solrosfrön
250 g körsbärstomater
1 ask färsk dill (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3702 KJ / 885 kCal
Fett49 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svartkålspasta med sojabönor
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i tomatkräm med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartkålspasta med torrsaltat bacon
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålsallad med linser och aprikosdressing
Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig laxpasta med svartkål
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig biffpasta med grönpeppar och svartkål
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga