Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kålrots- och morotssallad med apelsin

Här är en god, tilltalande och fräsch kålrots- och morotssallad med apelsin som du serverar med en äppelcidervinägrett. Ett utmärkt tillbehör till de flesta rätter och dessutom väldigt nyttigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv kålrot och morötter. Ansa och skär fänkål i tunna strimlor. Skala apelsin med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Vispa ihop en dressing av olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar.
  3. Blanda grönsaksrivet och apelsinklyftorna med dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g kålrot
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 apelsin
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?