Kålrotscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålrotscrème

Vad är inte mer optimalt än en fluffig smakrik kålrotscrème till din nygrillade stek? Crèmen består av vitlök, schalottenlök, kålrot och potatis vars smaker tillsammans blir en lyckad kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, lök och vitlök. Skär i bitar. Koka kålrot, lök och vitlök i lättsaltat vatten tills kålroten är mjuk.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av.
  3. Häll av kålroten och mixa med mjölken och smöret till en slät crème. Pressa i den kokta potatisen och tillsätt salt och peppar. Kan förberedas hit. Vid servering, värm försiktigt i en kastrull på medelvärme.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt mjölk och smör med laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med tex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg kålrot
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g potatis mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan