Grillad högrev med lingonglaze

32
4
Grillad högrev med lingonglaze

Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Grillad högrev med lingonglaze

Ingredienser

4 portioner
1 kg
högrev i bit
1
gul lök
5
lagerblad
1 tsk
kryddpepparkorn
-
salt (1/2 dl/l vatten)

Lingonglaze

1 dl
frysta lingon (tinade)
1 dl
rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl
sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl
rött vin
1/2 tsk
sambal oelek
1
stjärnanis
1/2
kanelstång

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill man inte ha en tydlig sälta går det bra att bara koka köttet mört, minska då mängden salt till 1 msk per liter vatten.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Britt

2012-07-07

Dåligt att ni har ett recept i Buffé där saltmängden förstör hela rätten! Skärpning! Ser att ni halverat mängden men skadan var redan skedd!

Redaktionen

2012-06-14

Hej! Det var inget fel på receptet men vi har ändå minskat saltmängden nu till hälften. Lycka till!

Elisabeth

2012-05-30

ang saltet. jag tänkte det måste vara fel i Buffe tur att någon laget det. tar nog hälften av saltet, blir nog tillräckligt ändå.

Testa liknande recept