Grillad högrev med lingonglaze

Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Grillad högrev med lingonglaze

Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Grillad högrev med lingonglaze

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev i bit
1 gul lök
5 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
salt (1/2 dl/l vatten)

Lingonglaze

1 dl frysta lingon (tinade)
1 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl rött vin
1/2 tsk sambal oelek
1 stjärnanis
1/2 kanelstång

Gör så här

01:30:00
08:00:00
00:10:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.35 personer har röstat

Kommentarer

Dåligt att ni har ett recept i Buffé där saltmängden förstör hela rätten! Skärpning! Ser att ni halverat mängden men skadan var redan skedd!

Britt

2012-07-07

Hej! Det var inget fel på receptet men vi har ändå minskat saltmängden nu till hälften. Lycka till!

Ica-köket

2012-06-14

ang saltet. jag tänkte det måste vara fel i Buffe tur att någon laget det. tar nog hälften av saltet, blir nog tillräckligt ändå.

Elisabeth

2012-05-30

Testa liknande recept

Högrev i ugn med hoi-sin glaze och fried rice
Betyg 3.7 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Asiatisk buljong med högrev
Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad