Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad högrev med lingonglaze

Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj köttet. Lägg det i en rymlig kastrull och täck med vatten. Tillsätt salt till vatten. Låt koka upp och skumma av.
  2. Skala och skär löken i grova bitar. Lägg lök, lagerblad och kryddpeppar i kastrullen. Låt köttet sjuda ca 1 1/2 timme under lock, tills det känns mört. Låt svalna i lagen.
  3. Lyft upp köttet. Lägg det i en bunke 6–8 timmar i kylen, gärna med en tyngd på.
  4. Lingonglaze: Smält sockret i en kastrull, vicka på den då och då men rör inte om. Tillsätt lingon, vinäger och vin. Låt koka upp.
  5. Rör ner sambal oelek, stjärnanis och kanelstång. Låt småkoka 10 minuter. Sila glazen och låt kallna.
  6. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Grilla/stek dem i grillpanna ca 2 minuter på varje sida. Pensla på glazen mot slutet. Servera gärna med Kålrotspuré med dragon, Vitlöksrostad blomkål och Ingefärsbroccoli raw style.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill man inte ha en tydlig sälta går det bra att bara koka köttet mört, minska då mängden salt till 1 msk per liter vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg högrev i bit
  • 1 gul lök
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • salt (1/2 dl/l vatten)
Lingonglaze
  • 1 dl frysta lingon (tinade)
  • 1 dl rårörsocker eller rörsocker
  • 1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
  • 1/2 dl rött vin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 kanelstång
Lägg till i inköpslistan