Grillad högrev med lingonglaze
Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev i bit
1 gul lök
5 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
salt (1/2 dl/l vatten)
Lingonglaze
1 dl frysta lingon (tinade)
1 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl rött vin
1/2 tsk sambal oelek
1 stjärnanis
1/2 kanelstång
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dåligt att ni har ett recept i Buffé där saltmängden förstör hela rätten! Skärpning! Ser att ni halverat mängden men skadan var redan skedd!
Britt
2012-07-07Hej! Det var inget fel på receptet men vi har ändå minskat saltmängden nu till hälften. Lycka till!
Redaktionen
2012-06-14ang saltet. jag tänkte det måste vara fel i Buffe tur att någon laget det. tar nog hälften av saltet, blir nog tillräckligt ändå.
Elisabeth
2012-05-30