Grillad högrev med lingonglaze

Högrev som får koka länge i buljong blir himmelskt mör. Här kokas den i rimningslag och läggs i press – vilket ger ett resultat som påminner om rimmad oxbringa. Bara att skiva köttet och grilla hastigt och pensla med en hemkokt glaze på bl a lingon, rött vin, socker och sambal oelek. Bjud gärna med en dragondoftande kålrotspuré. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 kg högrev i bit
1 gul lök
5 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
salt (1/2 dl/l vatten)
Lingonglaze
1 dl frysta lingon (tinade)
1 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 dl sherry- eller rödvinsvinäger
1/2 dl rött vin
1/2 tsk sambal oelek
1 stjärnanis
1/2 kanelstång
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill man inte ha en tydlig sälta går det bra att bara koka köttet mört, minska då mängden salt till 1 msk per liter vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dåligt att ni har ett recept i Buffé där saltmängden förstör hela rätten! Skärpning! Ser att ni halverat mängden men skadan var redan skedd!
Britt
2012-07-07Hej! Det var inget fel på receptet men vi har ändå minskat saltmängden nu till hälften. Lycka till!
Redaktionen
2012-06-14ang saltet. jag tänkte det måste vara fel i Buffe tur att någon laget det. tar nog hälften av saltet, blir nog tillräckligt ändå.
Elisabeth
2012-05-30