Vitlöksrostad blomkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Vitlöksrostad blomkål

Har du inte testat att rosta blomkål är det hög tid! Tillsammans med vitlök och olivolja blir det ett strålande tillbehör till fågel, fisk och kött. Inte minst grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort blasten och dela blomkålen på mitten.
  2. Skiva blomkålen tunt runt stocken, t ex med osthyvel eller mandolin. Skölj i iskallt vatten.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt.
  4. Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 1 minut i en stor stekpanna. Tillsätt blomkålen. Höj värmen och stek ca 3 minuter, tills den fått lite färg. Krydda med salt. Servera gärna till Grillad högrev med lingonglaze, Kålrotspuré med dragon och Ingefärsbroccoli raw style.

 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • 1 stor vitlöksklyfta (gärna färsk)
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan