Fläsk- och rotfruktsgryta
Mustig gryta med fläskkarré, morötter, kålrot och palsternacka. Grytan har en härlig arom av dragon, honung och dijonsenap. En värmande gryta att servera i höstmörkret. Det passar utmärkt med en frisk äppelsalsa till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris
2 gula lökar
2 morötter
1 liten kålrot (à 350 g)
1 palsternacka (à 150 g)
1/2 tsk torkad dragon
2 msk konc kycklingfond
8 dl vatten
1 msk honung
2 - 3 lagerblad
5 vitpepparkorn
3/4 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
olivolja
salt
vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står inte om jag ska stek köttet
Lill-britt
2021-10-01När ska man tillsätta de sista lagerbladen? De står med 2 gånger i receptet.
Mona
2018-11-01Hej Mona! Ber om ursäkt för Tryckfelsnisse, de ska endast vara med en gång. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-02