Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläsk- och rotfruktsgryta

Mustig gryta med fläskkarré, morötter, kålrot och palsternacka. Grytan har en härlig arom av dragon, honung och dijonsenap. En värmande gryta att servera i höstmörkret. Det passar utmärkt med en frisk äppelsalsa till.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  2. Fräs löken glansig i olja i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt kött, rotfrukter och dragon. Häll på fond och vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt honung, lagerblad och pepparkorn.
  3. Koka grytan under lock 25-30 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av med senapen och salt. Strö över persilja strax före servering. Servera en nylagad portion med Frisk äppelsalsa, kokt potatis eller ris.

För alla

Kontrollera innehållet i kycklingfonden. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 liten kålrot (à 350 g)
  • 1 palsternacka (à 150 g)
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 8 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 3 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 3/4 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • 3 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?