Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

3
0 Klimatsmart
Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

En mör kalkonfilé gör sig utmärkt ihop med en ljummen bönsallad som toppas med krämig avokado. Kalkonen steker du till perfektion och serverar sen ovanpå bönsalladen tillsammans med fräscha tomater och avslutar med att strö över lite mandelsplitter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

Ingredienser

2 portioner

Bönsallad

1
burk bönsallad med matvete (à 410 g)
1/2
rödlök
1 tsk
olivolja
1 tsk
spiskummin
-
salt
-
peppar
65 g
babyspenat
1
avokado

Kalkon

ca 300 g
kalkonbröstfilé
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1/2
kruka persilja
1 tsk
olivolja
1/2 msk
vitvinsvinäger
50 g
mandelsplitter

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2884 KJ / 695 kCal
Fett 36 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 37 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept