Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

En mör kalkonfilé gör sig utmärkt ihop med en ljummen bönsallad som toppas med krämig avokado. Kalkonen steker du till perfektion och serverar sen ovanpå bönsalladen tillsammans med fräscha tomater och avslutar med att strö över lite mandelsplitter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonfilén (om fryst används).
  2. Bönsallad: Skölj bönsalladen i en sil och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  3. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna. Krydda med spiskummin. Blanda ner bönsalladen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenaten.
  4. Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär i bitar. Blanda avokadon med bönsalladen. Lägg upp i en skål.
  5. Kalkon: Skär kalkonen i skivor, tomaterna i klyftor och hacka persiljan. Stek kalkonen i olivoljan i stekpannan. Sänk värmen och rör i tomater och persilja. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar.
  6. Servera bönsalladen med kalkon och strö över mandeln.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 2
Bönsallad
  • 1 burk bönsallad med matvete (à 410 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 avokado
Kalkon
  • ca 300 g kalkonbröstfilé
  • 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 50 g mandelsplitter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2884 kJ / 695 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB