Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

En mör kalkonfilé gör sig utmärkt ihop med en ljummen bönsallad som toppas med krämig avokado. Kalkonen steker du till perfektion och serverar sen ovanpå bönsalladen tillsammans med fräscha tomater och avslutar med att strö över lite mandelsplitter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Kalkon och ljummen bönsallad med avokado

Ingredienser

2 portioner

Bönsallad

1 burk bönsallad med matvete (à 410 g)
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk spiskummin
salt
peppar
65 g babyspenat
1 avokado

Kalkon

ca 300 g kalkonbröstfilé
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
50 g mandelsplitter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2884 KJ / 695 kCal
Fett36 g
Salt3.25 g
Kolhydrater37 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconlindad kalkon med dragoncrème
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med grönsakspytt och äggula
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonpasta med senap och timjan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon tikka masala med paprika
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga