Kalkon och ljummen bönsallad med avokado
En mör kalkonfilé gör sig utmärkt ihop med en ljummen bönsallad som toppas med krämig avokado. Kalkonen steker du till perfektion och serverar sen ovanpå bönsalladen tillsammans med fräscha tomater och avslutar med att strö över lite mandelsplitter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018
Ingredienser
2 portioner
Bönsallad
1 burk bönsallad med matvete (à 410 g)
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk spiskummin
salt
peppar
65 g babyspenat
1 avokado
Kalkon
ca 300 g kalkonbröstfilé
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
50 g mandelsplitter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2884 KJ / 695 kCal
Fett36 g
Salt3.25 g
Kolhydrater37 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer