Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle

Tagliatelle med krämig och smakrik sås med smaker från persilja och ramslök serveras i den här rätten till kalkonfilé. Kalkonfilén skivar du och steker snabbt i pannan. För att spara disk och tid kokas sockerärtorna med pastan, det är riktigt smart matlagning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär kalkonen i skivor.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka sockerärtorna med pastan sista minuten på pastans koktid.
  4. Stek kalkonen i smöret i en stekpanna ca 4 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll av pastavattnet och blanda pastan och sockerärtorna med såsen.
  6. Servera kalkonen med pastan och tomaterna.

För alla

Läs noga innehållet på såsen. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 450 g kalkonbröstfilé
  • 4 port tagliatelle
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g vitlökssås (gärna med persilja och ramslök)
  • 200 g tomatmix
Att ha hemma
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Bön-och Linspasta olika sort

5:- Rabatt

Kungsörnen 450 g

Mer info

Kupongen är laddad

Gotlandspastan olika sorter

5:- Rabatt

Kungsörnen 450-500 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3225 kJ / 820 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer