Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Tagliatelle med krämig och smakrik sås med smaker från persilja och ramslök serveras i den här rätten till kalkonfilé. Kalkonfilén skivar du och steker snabbt i pannan. För att spara disk och tid kokas sockerärtorna med pastan, det är riktigt smart matlagning.
Ingredienser
4 portioner
ca 450 g kalkonbröstfilé
4 port tagliatelle
200 g sockerärtor
200 g vitlökssås (gärna med persilja och ramslök)
200 g tomatmix
Att ha hemma
1 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3225 KJ / 820 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Har en fråga om detta recept. 200 g vitlökssås med persilja och ramslök, är det en färdig sås som jag skall hitta i era butiker eller skall man göra den själv? Har varit i 5 olika ICA butiker utan att hitta den och personalen vet inte heller vad jag pratar om. Tack på förhand!
Ann-sophie
2019-04-15Hej Ann-Sophie! Det är en färdig sås som finns i kyldisken. ICA har till och med gjort en egen som heter ICA Vitlökssås. Annars kan man smaksätta själv efter eget tycke. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-15