Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter
Baconlindad kalkonfilé får en underbar salt smak från baconet. Tillsammans med de rostade rotfrukterna och den krämiga brunsåsen har du en fantastisk rätt att njuta av. Servera med fräsch sallad och toppa med färsk persilja som blir pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
3 morötter
1 msk olja
salt
peppar
Kalkon
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kycklingbacon
1 msk olja
Brunsås
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl smetana
1 kycklingbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1/2 cosmopolitansallad
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2425 KJ / 577 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkar perfekt som matlåda
Martin
2021-07-08Så jävla gott!
Madelene
2019-03-01