Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter

4
1 Klimatsmart
Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter

Baconlindad kalkonfilé får en underbar salt smak från baconet. Tillsammans med de rostade rotfrukterna och den krämiga brunsåsen har du en fantastisk rätt att njuta av. Servera med fräsch sallad och toppa med färsk persilja som blir pricken över i:et.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
potatis
3
morötter
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Kalkon

ca 400 g
kalkonbröstfilé
100 g
kycklingbacon
1 msk
olja

Brunsås

2 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 dl
smetana
1
kycklingbuljongtärning
1 msk
kinesisk soja
1/2
cosmopolitansallad
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite senap. Krydda de rostade rotfrukterna med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Madelene

2019-03-01

Så jävla gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2425 KJ / 577 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept