Baconlindad kalkon med champinjonsås

5
0 Klimatsmart
Baconlindad kalkon med champinjonsås

Baconlindad kalkon med en mustig champinjonsås är en rätt som passar suveränt i vintermörkret. Kalkonen blir härligt saftig när den lindas in i bacon och champinjonsåsen gifter sig fint med baconsältan. Servera med fluffigt ris och morotsstavar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Baconlindad kalkon med champinjonsås

Ingredienser

4 portioner

Champinjonsås

1
gul lök
250 g
champinjoner
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 tsk
majsstärkelse
1 msk
kinesisk soja

Kalkon

ca 400 g
kalkonbröstfilé
100 g
kalkonbacon
1 msk
olja
4
port ris eller annat gryn
3
morötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med dijonsenap för att få lite mer karaktär.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 555 kCal
Fett 19 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept