Baconlindad kalkon med champinjonsås
Baconlindad kalkon med en mustig champinjonsås är en rätt som passar suveränt i vintermörkret. Kalkonen blir härligt saftig när den lindas in i bacon och champinjonsåsen gifter sig fint med baconsältan. Servera med fluffigt ris och morotsstavar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Champinjonsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
1 msk kinesisk soja
Kalkon
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / 555 kCal
Fett19 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer