Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkon med grönsakspytt och äggula

På en bädd av en smakrik och matig vegetarisk pytt serveras gyllenstekta, möra skivor av kalkonbröstfilé. Grönsakerna och kalkonen harmonierar och smakerna gifter sig fint med varandra. Servera med en solgul äggula, en sked crème fraiche med senapssmak och strö över små krispiga ärtskott och aromatisk persilja. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär zucchinin i tärningar och stek den och vegopytten i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär kalkonen i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg upp den stekta pytten i en skål och stek sedan kalkonskivorna i resten av oljan, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Knäck äggen och servera gulorna till kalkon, pytt och crème fraiche. Strö över persilja och ärtskott.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och smaksätt den med senap.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 zucchini
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 300 g kalkonbröstfilé
  • 1 kruka persilja
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche senap
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 580 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB