Kalkon med grönsakspytt och äggula

4
0
Kalkon med grönsakspytt och äggula

På en bädd av en smakrik och matig vegetarisk pytt serveras gyllenstekta, möra skivor av kalkonbröstfilé. Grönsakerna och kalkonen harmonierar och smakerna gifter sig fint med varandra. Servera med en solgul äggula, en sked crème fraiche med senapssmak och strö över små krispiga ärtskott och aromatisk persilja. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Kalkon med grönsakspytt och äggula

Ingredienser

2 portioner
1/2
zucchini
500 g
vegetarisk pytt
1 msk
olja
-
salt och peppar
ca 300 g
kalkonbröstfilé
1
kruka persilja
2
ägg
1 dl
crème fraiche senap
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och smaksätt den med senap.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 580 kCal
Fett 28.4 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 28.8 g
Protein 48.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept