Kalkon med grönsakspytt och äggula
På en bädd av en smakrik och matig vegetarisk pytt serveras gyllenstekta, möra skivor av kalkonbröstfilé. Grönsakerna och kalkonen harmonierar och smakerna gifter sig fint med varandra. Servera med en solgul äggula, en sked crème fraiche med senapssmak och strö över små krispiga ärtskott och aromatisk persilja. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och smaksätt den med senap.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med senap.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer