Kalkon med grönsakspytt och äggula

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Kalkon med grönsakspytt och äggula

På en bädd av en smakrik och matig vegetarisk pytt serveras gyllenstekta, möra skivor av kalkonbröstfilé. Grönsakerna och kalkonen harmonierar och smakerna gifter sig fint med varandra. Servera med en solgul äggula, en sked crème fraiche med senapssmak och strö över små krispiga ärtskott och aromatisk persilja. Hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Kalkon med grönsakspytt och äggula

Ingredienser

2 portioner
1/2 zucchini
500 g vegetarisk pytt
1 msk olja
salt
peppar
ca 300 g kalkonbröstfilé
1 kruka persilja
2 ägg
1 dl crème fraiche senap
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2432 KJ / 580 kCal
Fett28.4 g
Salt2.93 g
Kolhydrater28.8 g
Protein48.4 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med dragoncrème
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonpasta med senap och timjan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon och ljummen bönsallad med avokado
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad kalkon med rostade rotfrukter
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga