Kalkon med grönsakspytt och äggula
På en bädd av en smakrik och matig vegetarisk pytt serveras gyllenstekta, möra skivor av kalkonbröstfilé. Grönsakerna och kalkonen harmonierar och smakerna gifter sig fint med varandra. Servera med en solgul äggula, en sked crème fraiche med senapssmak och strö över små krispiga ärtskott och aromatisk persilja. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
2 portioner
1/2 zucchini
500 g vegetarisk pytt
1 msk olja
salt
peppar
ca 300 g kalkonbröstfilé
1 kruka persilja
2 ägg
1 dl crème fraiche senap
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 580 kCal
Fett28.4 g
Salt2.93 g
Kolhydrater28.8 g
Protein48.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer