UNDER 45 MIN | Medel

Kalkon och korv med klyftpotatis

Klyftpotatis som görs i ugnen blir härligt rostade, här får den även sällskap av zucchini och kycklingkabanoss de sista 10 minuterna i ugnen. Kalkonen den steker du i stekpannan med lite smör och gör en sås med den med hjälp av smetana, dragon och vinäger. Smaklig middag önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och zucchinin i stora bitar. Blanda potatis och zucchini med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär korvarna i stora bitar och lägg dem på plåten de sista 10 minuterna.
  4. Skär kalkonen i ca 1 cm tjocka skivor och stek i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Häll i smetana, dragon och vinäger och låt det bli ljummet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera potatis, zucchini och korv med kalkonen i såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Pressa lite vitlök över potatisen efter halva tiden i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 270 g kycklingkabanoss
  • 450 g kalkonfilé
  • 2 tsk smör eller olja
  • 2 dl smetana
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2822 kJ / 668 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept