Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök
Stekt skivad kalkonfilé serveras med tre goda tillbehör; en puré gjord av rotselleri och potatis, dragonkryddade sugarsnaps samt kokt rödlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 450 g kalkonfilé
ca 600 g rotselleri
400 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
100 g sugarsnaps
1 kruka dragon
1 msk olja
2 rödlökar
1/2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1749 KJ / 417 kCal
Fett11 g
Salt1.6 g
Kolhydrater43 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott, jag ger 4 stjärnor. Det gick inte att ange stjärnor.
Carina
2023-06-22