Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Stekt skivad kalkonfilé serveras med tre goda tillbehör; en puré gjord av rotselleri och potatis, dragonkryddade sugarsnaps samt kokt rödlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonen.
  2. Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tillsammans med skalade och krossade vitlöksklyftor. När de är färdigkokta vispa till en slät puré tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka sugarsnaps mjuka. Låt dem rinna av. Hacka dragonen och blanda med sugarsnaps.
  4. Skär kalkonen i skivor. Stek dem i oljan i en het stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Skala och skiva rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker löken, ha i socker och vinäger. Koka tills det blir en simmig konsistens.
  6. Servera kalkonen med sugarsnaps, lök och rotsakspurén.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

  • ca 450 g kalkonfilé
  • ca 600 g rotselleri
  • 400 g fast potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 kruka dragon
  • 1 msk olja
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1773 kJ / 423 kCal