Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

25
0
Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Stekt skivad kalkonfilé serveras med tre goda tillbehör; en puré gjord av rotselleri och potatis, dragonkryddade sugarsnaps samt kokt rödlök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Ingredienser

ca 450 g kalkonfilé
ca 600 g rotselleri
400 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
100 g sugarsnaps
1 kruka dragon
1 msk olja
2 rödlökar
1/2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1749 KJ / 417 kCal
Fett 11 g
Salt 16 g
Kolhydrater 43 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden