Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat
1Klimatsmart
Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Stekt skivad kalkonfilé serveras med tre goda tillbehör; en puré gjord av rotselleri och potatis, dragonkryddade sugarsnaps samt kokt rödlök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Kalkonfilé med rotsakspuré och sötsyrlig lök

Ingredienser

4 portioner
ca 450 g kalkonfilé
ca 600 g rotselleri
400 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
100 g sugarsnaps
1 kruka dragon
1 msk olja
2 rödlökar
1/2 dl strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Gott, jag ger 4 stjärnor. Det gick inte att ange stjärnor.

Carina

2023-06-22

Näringsvärde per portion

Energi1749 KJ / 417 kCal
Fett11 g
Salt1.6 g
Kolhydrater43 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon och korv med klyftpotatis
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad kalkon med sötpotatispuré och tranbär
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönsakspaket ”Café de Paris” med grillad kalkon
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga