Kalkon i citronsås med zucchinisallad
Kalkonfilé går utmärkt att göra en pastasås på, här smaksätts den med citron och timjan och blir härligt krämig tack vare vispgrädde. Servera pastarätten med riven zucchini, som du gärna kan riva med en mandolin. Men var försiktig så du inte gör illa dig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
450 g kalkonfilé
1 msk olja
salt
peppar
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 citron
1 tsk timjan
1 kycklingbuljongtärning
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3126 KJ / 746 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Galet gott! Behöver lite citronjuice i såsen och en liten gnutta sötma för att höja smakerna ytterligare. Nästa gång ska jag försteka kalkonen och sedan låta den vila på sidan tills såsen är klar för att undvika att den blir torr medan såsen kokar ihop sig.
Angelica
2020-06-17Jättegott
Terese
2020-06-04Supergott tyckte vi, citron passade jättebra till!
Elizabet
2020-05-29