Gräddig kalkongryta med pasta

9
0 Klimatsmart
Gräddig kalkongryta med pasta

Hurra – det blir pasta till middag! Kalkon, korv och zucchini är huvudspelarna i denna rätt, och de svängs ihop med gräddblandningen och buljongen i pannan. Häll sedan såsen över en bädd av kokt pasta, och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Gräddig kalkongryta med pasta

Ingredienser

4 portioner
450 g
kalkonfilé
2
ölkorvar (joddlar, à 50 g)
1
zucchini (à ca 300 g)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4
port pasta (gärna penne)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2483 KJ / 594 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept