UNDER 30 MIN | Medel

Gräddig kalkongryta med pasta

Hurra – det blir pasta till middag! Kalkon, korv och zucchini är huvudspelarna i denna rätt, och de svängs ihop med gräddblandningen och buljongen i pannan. Häll sedan såsen över en bädd av kokt pasta, och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonen (om fryst används).
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Skär kalkonen i strimlor och korven i skivor. Tärna zucchinin.
  4. Fräs kalkonen i hälften av oljan i en stekpanna och lägg upp på en tallrik. Stek korv och zucchini i resten av oljan och lägg sen tillbaka kalkonen i pannan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda grädden med majsstärkelsen och rör i pannan. Sänk värmen och rör i buljongen, låt grytan sjuda i 5 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera grytan med pastan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite dijonsenap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g kalkonfilé
  • 2 ölkorvar (joddlar, à 50 g)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 4 port pasta (gärna penne)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2483 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept