Gräddig kalkongryta med pasta
Hurra – det blir pasta till middag! Kalkon, korv och zucchini är huvudspelarna i denna rätt, och de svängs ihop med gräddblandningen och buljongen i pannan. Häll sedan såsen över en bädd av kokt pasta, och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Ingredienser
4 portioner
450 g kalkonfilé
2 ölkorvar (joddlar, à 50 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port pasta (gärna penne)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer