Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat
Ugnsrostade jordärtskockor och morötter är det utmärkta tillbehöret till stekt kalkonfilé. Till det serveras en sås på crème fraiche och senap. Svårare än så är det inte.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
2 portioner
300 g jordärtskockor
350 g små morötter
1 msk olivolja
salt
peppar
2 salladslökar
300 g kalkonfilé
1 tsk olja
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk torkad timjan
1/2 förp färsk spenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 738 kCal
Fett45 g
Salt1.6 g
Kolhydrater36 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är det kronärtskockor eller jordärtskockor ni menar.?
Christina
2023-12-04Hej Christina! En högst relevant fråga. Vi har nu uppdaterat ingredienslistan, det är jordärtskockor och inget annat vi menar. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06