Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Ingredienser
Jordärtskockspuré
Lök
Kalkon
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer