Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

79
0
Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
salt och peppar

Lök

2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Kalkon

ca 450 g kalkonfilé
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
1 ask ärtskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1949 KJ / 466 kCal
Fett 18 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 41 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden