Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordärtsockspuré: Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar (jordärtskockorna i halva potatisstorleken).
  2. Koka dem i saltat vatten i en kastrull tills de är mjuka. Häll av vattnet.  Stöt eller mixa till en puré. Värm grädden och mjölken och rör ner i moset. Krydda med salt och peppar.
  3. Lök: Skala och skär löken i tjocka skivor. Stek den mjuk i smöret i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt socker och vinäger och låt sjuda ihop ett par minuter.
  4. Kalkon: Skär kalkonen i skivor. Krossa eller mortla pepparn med saltet. Strö på kryddblandningen och stek kalkonen i oljan, ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera kalkonen med purén, rödlöken och ärtskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Jordärtskockspuré
  • 600 g mjölig potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
Lök
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
Kalkon
  • ca 450 g kalkonfilé
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 1 ask ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1949 kJ / 466 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer