Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré
En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
Jordärtskockspuré
600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
salt
peppar
Lök
2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
Kalkon
ca 450 g kalkonfilé
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
1 ask ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett18 g
Salt2.1 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer