Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat
0
Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

En fantastisk rätt av pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré med utomordentliga smakkombinationer. Den krämiga jordärtskockspurén gifter sig fint med aromerna från kalkonen som fått ett täcke av pepparkrossen innan den stekts i smör. Avnjut med rödlök och ärtskott som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Pepparstekt kalkon med jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

600 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
salt
peppar

Lök

2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
2 msk rödvinsvinäger

Kalkon

ca 450 g kalkonfilé
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
1 ask ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett18 g
Salt2.1 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga