Pasta med jordärtskockssås och portabello

7
2 Klimatsmart
Pasta med jordärtskockssås och portabello

Goda pastarecept kan man inte få för många av! Pasta med jordärtskockssås och portabello är ett smakrikt recept med massor av grönsaker i! Den lena gräddiga såsen med jordärtskockor, schalottenlök och vitlök är pricken över i:et och den lyxiga smaken passar fantastiskt bra till stekt svamp! Ett recept väl värt att spara!

Skriv ut
Pasta med jordärtskockssås och portabello

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
300 g
jordärtskockor
1 msk
smör
2
vitlöksklyftor
2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
peppar
1/2
citron
4
port pasta (gärna spaghetti)
250 g
frysta sojabönor
200 g
portabellosvamp eller kastanjechampinjoner
2 msk
olivolja
1/2 tsk
chiliflakes
65 g
spenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Eva

1/10/2021

Jag tog vitt vin istället för vatten med umamaibuljong och grönkålchips istället för spenat. Rostade pinjenötter och nyriven parmesan på toppen. Det blev supergott.

Iuliia

1/7/2021

Ta mindre vatten! Bättre att tillsätta mer sen än att stå där med en soppa istället för sås. Men gott blev det! Jag serverade med pärlcouscous istället för pasta - även det lyckat.

Näringsvärde per portion

Energi 2875 KJ / 687 kCal
Fett 35 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept