Pasta med jordärtskockssås och portabello
Goda pastarecept kan man inte få för många av! Pasta med jordärtskockssås och portabello är ett smakrikt recept med massor av grönsaker i! Den lena gräddiga såsen med jordärtskockor, schalottenlök och vitlök är pricken över i:et och den lyxiga smaken passar fantastiskt bra till stekt svamp! Ett recept väl värt att spara!
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
300 g jordärtskockor
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1/2 citron
4 port pasta (gärna spaghetti)
250 g frysta sojabönor
200 g portabellosvamp eller kastanjechampinjoner
2 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
65 g spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2875 KJ / 687 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Bytte ut sojabönorna (eftersom min man inte tål dem) mot gröna ärtor.
Karin
2022-06-14Det blir lite vin i nästa gång. Den är god som den är också.
Annelie
2021-02-09Väldigt gott! Jag bytte portabellon mot kantareller eftersom jag hade det hemma. I övrigt följde jag receptet.
Petter
2021-02-01