Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
6Klimatsmart
Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Sätt en unik karaktär på din traditionella potatisgratäng genom att tillsätta bladspenat, jordärtskocka och parmesan. Gratängen blir oerhört krämig och smakfull och är idealisk till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Ingredienser

4 portioner
800 g potatis
300 g jordärtskocka
5 schalottenlökar
65 g spenat
smör till stekning
2 krm salt
2 krm peppar
4 dl färdig ostsås
1 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Underbart god men får bara 4 stjärnor för jag håller med föregående kommentarer. Potatisen blir inte riktigt klar;jag fick ha inne min 1 1/2 timme. Redaktionen kanske ska överse gradtalet i ugnen?Jag hade i 3 dl ostsås och det blev perfekt.

Elin

2024-05-11

Hej Elin! Tack för din kommentar. Vi har lagat gratängen igen och ökat värmen till 200 grader och ökat mängden ostsås. Nu blir den riktigt bra! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-16

Mycket smarrigt. Jag hade ingen ostsås så jag valde 2,5 dl mellangrädde och riven ost mellan lagren istället.

Eva

2021-02-08

Trots att det stod i ugnen i 1½ timme, var inte potatisen helt klar... Lite lågt gradtal på ugnen kanske? Men verkligen jättegod gratäng, som vi garanterat kommer att göra igen!

Susanna

2009-11-30

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 383 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade jordärtskockor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkon med rostade jordärtskockor och spenat
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng med skockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minigratänger med jordärtskocka
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga