Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan
Sätt en unik karaktär på din traditionella potatisgratäng genom att tillsätta bladspenat, jordärtskocka och parmesan. Gratängen blir oerhört krämig och smakfull och är idealisk till köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
300 g jordärtskocka
5 schalottenlökar
65 g spenat
smör till stekning
2 krm salt
2 krm peppar
4 dl färdig ostsås
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1599 KJ / 383 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart god men får bara 4 stjärnor för jag håller med föregående kommentarer. Potatisen blir inte riktigt klar;jag fick ha inne min 1 1/2 timme. Redaktionen kanske ska överse gradtalet i ugnen?Jag hade i 3 dl ostsås och det blev perfekt.
Elin
2024-05-11Hej Elin! Tack för din kommentar. Vi har lagat gratängen igen och ökat värmen till 200 grader och ökat mängden ostsås. Nu blir den riktigt bra! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-16Mycket smarrigt. Jag hade ingen ostsås så jag valde 2,5 dl mellangrädde och riven ost mellan lagren istället.
Eva
2021-02-08Trots att det stod i ugnen i 1½ timme, var inte potatisen helt klar... Lite lågt gradtal på ugnen kanske? Men verkligen jättegod gratäng, som vi garanterat kommer att göra igen!
Susanna
2009-11-30