Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Sätt en unik karaktär på din traditionella potatisgratäng genom att tillsätta bladspenat, jordärtskocka och parmesan. Gratängen blir oerhört krämig och smakfull och är idealisk till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatis och jordärtskocka och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva schalottenlökarna.
  3. Fräs lök och bladspenat lätt i panna med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med salt och peppar.
  4. Häll över ostsås och strö över riven parmesan. Tillaga i ugn ca 50 minuter tills rotsakerna är mjuka.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och använd i stället mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 200 g jordärtskocka
  • 5 schalottenlökar
  • 1/2 påse bladspenat (1/2 påse motsvarar ca 40 g)
  • smör till stekning
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1430 kJ / 340 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden