Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonrulle med chipotlemajjo

Fylld kalkonfilé är lika gott som varmrätt med pasta eller potatis som på en buffé då du skär den i tunna skivor och serverar kallt. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Mixa tomater, citron, Piri Piri och olja till en slät smet.
  3. Skär ett snitt i filén och lägg i fyllningen och stäng den med hjälp av ett par tandpetare eller knyt ihop den med steksnöre.
  4. Smält smöret. Lägg filén i en ugnsfast form och pensla med det smälta smöret. Strö över lite extra Piri Piri.
  5. Stek kalkonen i ugnen till en innertemperatur av 72 °C, ca 30 minuter.
  6. Blanda samman majonnäs med Chipotle Paste och låt stå svalt en stund innan servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. 

I samarbete med Santa Maria. 

Näringsberäkningen är beräknad per port inklusive en portion kokt pasta:

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g kryddmix Sundried Tomatoes
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk kryddmix Piri Piri
  • 1 msk olja från tomatburken
  • 500 g kalkonfilé eller kycklingfiléer (500 g kalkonfilé motsvarar 4 st kycklingfiléer)
  • 1 msk smör
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk kryddmix Tex Mex Chipotle Paste
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3349 kJ / 803 kCal