Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonfilé med ananas och barbequesås

Saftig kalkonfilé, fruktig ananas och salladslökar steker du tillsammans med rökig barbequesås. Kombinationen är överraskande lyckad och rätten går dessutom snabbt att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kalkonfilén i 1/2-1 cm tjocka bitar. Salta och peppra.
  2. Ansa och skär salladslöken i bitar. Skär ananasen i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn kalkonköttet.
  4. Blanda ner salladslök och ananas och stek i ett par minuter. Rör i sås och vatten och värm hastigt.
  5. Servera  ris och tomatsallad till.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på barbequesåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 1 påse salladslök (à 125 g)
  • 4 ananasringar (4 st motsvarar 1 burk, à 227 g)
  • 2 msk olja
  • 2 dl rökig barbequesås grillsås (på flaska)
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2299 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden