Baconlindad kalkon med dragonsås

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
0
Baconlindad kalkon med dragonsås

Kalkon på två sätt: De möra kalkonfiléerna lindas in i tunna skivor kalkonbacon och bryns tills köttet fått en fin stekyta och en mild smak av den rökta baconen. Filéerna ugnsrostas med grönsakerna och serveras med en krämig dragonsås med sting. Garnera med gröna krispsalladsblad och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Baconlindad kalkon med dragonsås

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g potatis
3 morötter
1 msk olja
salt
peppar
1/2 krispsallad

Kalkon

ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 msk olja

Dragonsås

1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2373 KJ / 566 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconlindad kalkon med champinjonsås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonpasta med senap och timjan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad kalkon med dragoncrème
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kalkon i gräddig sås
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med bönor
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig pasta med kalkonbacon
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga