Baconlindad kalkon med dragonsås
Kalkon på två sätt: De möra kalkonfiléerna lindas in i tunna skivor kalkonbacon och bryns tills köttet fått en fin stekyta och en mild smak av den rökta baconen. Filéerna ugnsrostas med grönsakerna och serveras med en krämig dragonsås med sting. Garnera med gröna krispsalladsblad och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
900 g potatis
3 morötter
1 msk olja
salt
peppar
1/2 krispsallad
Kalkon
ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 msk olja
Dragonsås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2373 KJ / 566 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer