Baconlindad kalkon med dragonsås

11
0
Baconlindad kalkon med dragonsås

Kalkon på två sätt: De möra kalkonfiléerna lindas in i tunna skivor kalkonbacon och bryns tills köttet fått en fin stekyta och en mild smak av den rökta baconen. Filéerna ugnsrostas med grönsakerna och serveras med en krämig dragonsås med sting. Garnera med gröna krispsalladsblad och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Baconlindad kalkon med dragonsås

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g potatis
3 morötter
1 msk olja
salt
peppar
1/2 krispsallad

Kalkon

ca 400 g kalkonbröstfilé
100 g kalkonbacon
1 msk olja

Dragonsås

1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2373 KJ / 566 kCal
Fett 26 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 45 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden