Jordärtskockspuré

Betyg 4.7 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Jordärtskockspuré

En krämig puré på jordärtskocka gör du enkelt som lyxigt middagstillbehör! Vispa bara ett mos av jordärtskockor och potatis med smör och grädde samt krydda med citronskal, salt och peppar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskocka
300 g potatis
50 g smör
1 - 2 dl vispgrädde
1 tsk finrivet citronskal
salt
peppar
ev färsk timjan (till dekoration)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Kul och gott men man blir lite pruttig i magen. Med vänlig hälsning, Eleonor R

    Eleonor

  • Kan bli lite löst, men då kör man lite pulvermos för rätt fasthet

    David

  • Med lite limezest, pressad limesaft och hackad gräslök blev detta receptet helt och hållet oslagbart.

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi1630 KJ / 389 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Jordärtskockscrème
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämigt stomp
    Betyg 2.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad