Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisk i folie med jordärtskockspuré

Ett mumsigt och nyttigt recept på fisk i folie med krämig jordärtskockspuré. Du tillagar fisken i ugn med körsbärstomater, sparris, citron och dill. Purén gör du av potatis, jordärtskockor och mjölk. Garnera med dill!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Fördela fisken på två stora bitar folie (för 2 port). Halvera tomaterna. Skala nedre delen av sparrisen och skär bitar. Skär citronen i skivor.
  3. Fördela flingsalt, peppar, tomater, sparris, citronskivor, dill och smör på fisken. Vik ihop paketen noga.
  4. Ställ in foliepaketen i ugnen 20-30 minuter.
  5. Jordärtskockspuré: Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av och pressa i en potatispress.
  6. Värm mjölken. Häll den över potatisen och jordärtskockorna. Vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar.
  7. Öppna paketen och servera med purén. Garnera med dillkvistar.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risdryck. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g vit fiskfilé
  • 10 körsbärstomater
  • 6 sparrisar
  • 1/2 citron
  • 1 msk hackad dill + dillkvistar till serveringen
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
Jordärtskockspuré
  • 3 potatisar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan