Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jerk-kyckling med rostad majs och paprikasås

Smakrika kycklingvingar med sting av chili får tankarna att vandra till varmare breddgrader. Servera med rostad majskolv och en rostad paprika- och chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingen med kryddblandningen (se länk i tips om du vill göra egen). Har du tid så låt gärna kycklingen marinera över natten.
  2. Skär majsen i 2-3 bitar. Halvera och kärna ur parika och chili.
  3. Sätt ugnen på 250°C grill/övervärme.
  4. Lägg kycklingen med skinnsidan upp på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  5. Ta ut vänd kycklingbitarna. Lägg på paprikahalvor, chili och majskolv. Ugnsrosta ca 10 minuter.
  6. Vänd på bitarna och ställ nu in högst upp i ugnen. Låt stå ytterligare 5-10 minuter, tills allt är klart men inte bränt.
  7. Ta bort skalet från paprikan. Mixa paprika, chili, olja och limejuice. Smaka av med salt.
  8. Till servering: Servera kyckling, majs och sås, gärna med ris eller bröd och en grönsallad. 

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Tips

Vill du göra egen jerk-kryddmix? Här är ett toppen recept Tareqs jerk-kryddblandning.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 kycklingvingar
  • 1 kycklingben
  • 2 tsk jamaica jerkkrydda (se tips nedan om du vill göra egen)
  • 1 majskolv
  • salt
  • 1 stor röd paprika
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk färskpressad limejuice
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3307 kJ / 790 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer