Tomatbräserade kycklingben med örter
![Tomatbräserade kycklingben med örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69133/cf_259/tomatbraserade_kycklingben_med_orter.jpg)
Fantastiska kycklingben med tomat, vitlök, soja, paprika och provencalska örter ger dig en välsmakande huvudrätt. Tomatbräserade kycklingben med örter är dessutom både lättlagat och festligt och passar lika bra till vardags som till helgmyset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
![Tomatbräserade kycklingben med örter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69133/cf_259/tomatbraserade_kycklingben_med_orter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 1 1/5 kg kycklingben
1 tsk olja
salt och peppar
400 g hela tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)
2 msk soja
2 gula paprikor
2 msk frysta örter (provencalska)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater53.4 g
Protein31.5 g
Kommentarer
Ett utav våra favoritrecept till vardagen här hemma! Enkelt att göra och gott, tycker både vi och barnen! Vi brukar servera tillsammans med bulgur :)
Veronica
2022-09-21Här älskar vi detta recept! Enkelt och rätt snabbt gjort!
Veronica
2022-05-24Gott
Karina
2021-02-24