Tomatbräserade kycklingben med örter

Fantastiska kycklingben med tomat, vitlök, soja, paprika och provencalska örter ger dig en välsmakande huvudrätt. Tomatbräserade kycklingben med örter är dessutom både lättlagat och festligt och passar lika bra till vardags som till helgmyset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 1 1/5 kg kycklingben
1 tsk olja
salt
peppar
400 g hela tomater
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)
2 msk soja
2 gula paprikor
2 msk frysta provencalska örter (eller 1 msk torkade)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1948 KJ / 466 kCal
Fett12.7 g
Kolhydrater53.4 g
Protein31.5 g
Kommentarer
Vad använder ni istället för Provencalska frysta örter nu när dessa inte tillverkas längre? Tacksam för tips och förslag :)
Robert
2025-01-15Hej Robert! Jo, men torkade provencalska funkar fint och blir ju lika gott! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-15Enkelt och gott. Det måste du prova. Du kan servera med pasta istället för ris.
Marta
2024-09-18Ett utav våra favoritrecept till vardagen här hemma! Enkelt att göra och gott, tycker både vi och barnen! Vi brukar servera tillsammans med bulgur :)
Veronica
2022-09-21