Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatbräserade kycklingben med örter

Fantastiska kycklingben med tomat, vitlök, soja, paprika och provencalska örter ger dig en välsmakande huvudrätt. Tomatbräserade kycklingben med örter är dessutom både lättlagat och festligt och passar lika bra till vardags som till helgmyset!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn kycklingbenen i oljan, salta och peppra. Tillsätt löken och låt den få färg.
  4.  Häll i tomater, buljong och soja. Låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. 
  5. Skär paprikan i bitar. Vänd ner dem och örterna, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare någon minut.
  6. Servera kycklingbenen med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 1 1/5 kg kycklingben
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 400 g hela tomater
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning och fond)
  • 2 msk soja
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk frysta örter (provencalska)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1948 kJ / 466 kCal