Rostade kycklingben i gochujangsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rostade kycklingben i gochujangsås

Gochujangsås, eller bibimbapsås som den även kallas, är en koreansk chilisås med en både het och sötaktig ton. Blanda med rökessens på flaska och marinera kycklingben i. Smakrik ”finger food” eller som komplett middag med ris och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop gochujangsås, soja, vitlök, liquid smoke och olja.
  2. Lägg kycklingbenen i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Knyt igen och skaka påsen. Låt ligga i kylen minst 1 timme. Vänd efter halva tiden.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Höj ugnsvärmen till 250°C, grill. Låt stå ytterligare 5–10 minuter, tills kycklingbenen börjar få fin färg och köttsaften är klar. Vänd runt dem då och då.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Tips

Knyt en bit/remsa smörpapper/bakplåtspapper runt benet som man kan hålla i när man äter, så blir det inte lika kladdigt.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 1 1/2 msk gochujangsås eller annan het chilisås
  • 1 1/2 tsk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk liquid smoke
  • 2 msk rapsolja
  • ca 2 kg kycklingben
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1765 kJ / 422 kCal