Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad majs och kyckling med avokadosalsa

Rostad majs och kyckling med avokadosalsa är en utsökt och färggrann lunch- eller middagsrätt. Servera de ugnsstekta kycklingbenen tillsammans med nykokt ris, krispiga majskolvar, fräsch romansallad och smakrik avokadosalsa. Testa gärna att grilla majsen för lite barbequekänsla!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Stek kycklingbenen i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skär majsen i bitar och lägg dem tillsammans med kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82˚C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Bryt salladen i bitar.
  6. Dela, gröp ur och tärna avokadon. Blanda den med salsan.
  7. Servera kycklingen med ris, majs, sallad och salsa.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 kycklingben
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 kokta majskolvar
  • 2 port ris
  • 1 romansallad
  • 1 avokado
  • 300 g Chunky Salsa
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2814 kJ / 673 kCal