Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsrostad kyckling med timjan och grönsaker

En färgsprakande läcker rätt fylld med spröda grönsaker och kyckling som får rostas i ugnen och suga åt sig aromen från timjan. Utmärkt att göra kvällar du har ont om tid eftersom rätten sköter sig själv i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingbenen om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Skala morötter, lök och vitlök. Skär morötter och potatis i halvor, löken i klyftor, hela krossade vitlöksklyftor och paprikan i stora bitar. Blanda ner grönsakerna i formen.
  4. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Lägg på örtkryddan.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C i kycklingbenen.
  6. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut matyoghurten eller ersätt den med Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st)
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 6 potatisar
  • 1 paprika
  • 3 msk olja
  • skal av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • färsk timjan eller rosmarin
Lägg till i inköpslistan