Kare raisu – japansk curry med ris

Förbered dig på ljuvlig doft, färg och smak när japansk kare raisu står på menyn! En kryddig japansk currygryta med kyckling, potatis och morötter som serveras med fluffigt ris. Namnet? Det kommer från engelskans curry rice.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
3 potatisar (3 st motsvarar ca 250 g)
1 litet äpple
ca 500 g kycklinglårfilé
1 krm salt
4 msk neutral olja
2 msk riven ingefära
4 rivna vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärningar
4 port ris
Kryddblandning
1 1/2 msk gul curry
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen pomerans
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
Gör så här
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott med potatis i curryn, blir krämig och fin!
Maria
2025-01-17Jag gillade detta recept även om det kanske inte är nåt man enkelt svänger ihop efter jobbet när man har ont om tid. Lagade det innan uppdateringen och tog fasta på kommentarerna att det var för mycket vatten i receptet. Halva mängden tyckte jag dock var lite för lite. Eftersom jag har en vegetarian här hemma så körde jag med vegobitar istället för kyckling och resterna åt jag med nudlar en annan dag samma vecka
Henrik
2025-01-14Hade nog tyvärr oturen att laga det innan receptet justerades. Men förutom att den vart mer som en soppa så skulle jag rekommendera att man använder fast potatis. Jag använde mjölig vilket var ett misstag. Den kokade fullkomligt sönder.
Fia
2025-01-07