Kare raisu – japansk curry med ris

Förbered dig på ljuvlig doft, färg och smak när japansk kare raisu står på menyn! En kryddig japansk currygryta med kyckling, potatis och morötter som serveras med fluffigt ris. Namnet? Det kommer från engelskans curry rice.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
3 potatisar (3 st motsvarar ca 250 g)
1 litet äpple
ca 500 g kycklinglårfilé
1 krm salt
4 msk neutral olja
2 msk riven ingefära
4 rivna vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärningar
4 port ris
Kryddblandning
1 1/2 msk gul curry
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen pomerans
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
Gör så här
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra rätt
Oliver
2025-05-03Gott men jag saknar något.
Tilda
2025-02-27Gott med potatis i curryn, blir krämig och fin!
Maria
2025-01-17