Åses vilda korv med blomkålsmos

4
0
Åses vilda korv med blomkålsmos

Ett härligt recept på korv av vilt med krämigt blomkålsmos. Du gör rätten av bland annat krokfjälster, enbär, öl, bacon, rådjursfärs, fläskfärs, blomkål och grädde. Mättande och gott!

Åses vilda korv med blomkålsmos

Ingredienser

20 korvar

Korv

10 meter krokfjälster
10 krossade enbär
4 dl öl
2 - 2 1/2 potatisar
3 silverlökar
1 paket bacon (à 140 g)
600 g rådjursfärs (eller annan viltfärs)
700 g fläskfärs
1 1/2 tsk grovstött kryddpeppar
2 tsk grovstött svartpeppar
2 tsk malen nejlika
2 tsk mejram
1 1/2 msk salt
1 lagerblad
7 vitpepparkorn

Blomkålsmos

1 kg blomkål
3 dl vispgrädde
1 msk smör
1/2 tsk malen muskot
3/4 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här

Tips

Saknar du korvstoppare? Korven går också bra att göra i plastfolie. Lägg en klick korvsmet på ett ark plastfolie. Forma till en korv med blöta händer. Rulla ihop och vrid ändarna på folien (som en smällkaramell). Låt ligga 1 dygn i kylen. Ta bort plastfolien
innan korvarna sjuds och följ sedan receptet i övrigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer