Åses vilda korv med blomkålsmos

Ett härligt recept på korv av vilt med krämigt blomkålsmos. Du gör rätten av bland annat krokfjälster, enbär, öl, bacon, rådjursfärs, fläskfärs, blomkål och grädde. Mättande och gott!

Ingredienser
20 korvar
Korv
10 meter krokfjälster
10 krossade enbär
4 dl öl
2 - 2 1/2 potatisar
3 silverlökar
1 paket bacon (à 140 g)
600 g rådjursfärs (eller annan viltfärs)
700 g fläskfärs
1 1/2 tsk grovstött kryddpeppar
2 tsk grovstött svartpeppar
2 tsk malen nejlika
2 tsk mejram
1 1/2 msk salt
1 lagerblad
7 vitpepparkorn
Blomkålsmos
1 kg blomkål
3 dl vispgrädde
1 msk smör
1/2 tsk malen muskot
3/4 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Tips
Saknar du korvstoppare? Korven går också bra att göra i plastfolie. Lägg en klick korvsmet på ett ark plastfolie. Forma till en korv med blöta händer. Rulla ihop och vrid ändarna på folien (som en smällkaramell). Låt ligga 1 dygn i kylen. Ta bort plastfolien
innan korvarna sjuds och följ sedan receptet i övrigt.
innan korvarna sjuds och följ sedan receptet i övrigt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer