Viltpaté från Roslagen med havtornschutney

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Viltpaté från Roslagen med havtornschutney

Ett smakrikt recept på härlig viltpaté med lyxig havtornschutney. Du gör det av bland annat kycklinglever, vitlök, sardeller, oliver, lammfärs, rådjursfärs, ingefära, grädde, ägg och pesto.

Viltpaté från Roslagen med havtornschutney

Ingredienser

1 stor form
450 g kycklinglever
1 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 ask sardeller
20 gröna oliver
250 g lammfärs
250 g rådjursfärs (eller annan viltfärs)
1 msk färskriven ingefära
3 dl grädde
2 ägg
1 msk rosépeppar
1 1/2 krm malen muskot
2 msk pesto
1/2 msk torkade örtkryddor (t ex basilika, oregano och timjan)
smör

Havtornschutney

1 röd paprika
1/2 äpple
500 g havtornsbär
3/4 dl russin
2 1/2 dl socker
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 msk gula senapsfrön
1 kanelstång
1/2 tsk salt

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 1 stor form eller 2 små formar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Första gången jag lagade den så blev den alldeles för smulig. Fick nästan äta den med sked. Nu la jag till ett par matskedar vetemjöl. Då blev den bra. Sen bytte jag ut rosépepparn mot grönpeppar. Båda sorterna funkar. Lennart Almqvist

Lennart

2022-12-09

Testa liknande recept

Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad sardellpotatis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatissallad med sardeller
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga