Viltpaté från Roslagen med havtornschutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Viltpaté från Roslagen med havtornschutney

Ett smakrikt recept på härlig viltpaté med lyxig havtornschutney. Du gör det av bland annat kycklinglever, vitlök, sardeller, oliver, lammfärs, rådjursfärs, ingefära, grädde, ägg och pesto.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 stor form portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 1 stor form eller 2 små formar.

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Skölj kycklinglevern och torka av den. Stek i lite smör i en stekpanna. Låt svalna. Mixa med mixerstav eller i matberedare. 
  3. Skala och finhacka den gula löken. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hacka sardellerna och oliverna. Blanda alla ingredienser. 
  4. Häll smeten i en stor smord form (eller 2 små). Ställ formen i en långpanna i ugnen. Fyll långpannan med 5 dl vatten eller så att bottnen täcks. Grädda i ca 11/2 timme.
  5. Chutney: Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Mixa paprika, äpple och havtornsbär i en matberedare eller med mixerstav. Häll blandningen i en kastrull. Tillsätt russin, socker, äppelcidervinäger, senapsfrön, kanelstång och salt. Koka upp. Skumma av. Koka utan lock på medelvärme i minst 1 timme. Späd ev med lite vatten om chutneyn känns tjock.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: läs noga innehållsförteckningen på peston. Använd havre- eller sojabaserad grädde och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 1 stor form
  • 450 g kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ask sardeller
  • 20 gröna oliver
  • 250 g lammfärs
  • 250 g rådjursfärs (eller annan viltfärs)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 1/2 krm malen muskot
  • 2 msk pesto
  • 1/2 msk torkade örtkryddor (t ex basilika, oregano och timjan)
  • smör
Havtornschutney
  • 1 röd paprika
  • 1/2 äpple
  • 500 g havtornsbär
  • 3/4 dl russin
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 msk gula senapsfrön
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan