Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

11
2
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Ett matigt recept på härliga färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och läcker apelsinskysås. Du gör det av bland annat rådjursfärs, fläskfärs, apelsinskal, grädde, mandelpotatis, apelsinjuice och vitt vin. Festligt och aptitligt!

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Ingredienser

4 portioner

Färsbiffar

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g rådjursfärs
200 g fläskfärs
1/2 tsk finrivet apelsinskal
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 krm citronpeppar
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 msk smör

Mos

600 g mandelpotatis
3 morötter
1 palsternacka
50 g smör
1 - 1 1/2 dl varm mjölk
1 krm kanel
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Skysås

1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk honung
1 dl vitt vin
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk konc viltfond
1 krm salt
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk smör
strimlat apelsinskal

Till servering

lättstekt salladslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Birgitta

2022-01-27

Underbart gott! Vi blev så nöjda.

Hans

2021-04-28

Mycket gott blev det efter att ha följt receptet för rådjursfärs - pannbiffar. Intressant med citronpeppar !!! Och rivet apelsinskal !!! + vitlöksklyfta, gav säkert ett balanserande motlyft till viltet.