Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås
Ett matigt recept på härliga färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och läcker apelsinskysås. Du gör det av bland annat rådjursfärs, fläskfärs, apelsinskal, grädde, mandelpotatis, apelsinjuice och vitt vin. Festligt och aptitligt!
Ingredienser
4 portioner
Färsbiffar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g rådjursfärs
200 g fläskfärs
1/2 tsk finrivet apelsinskal
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 krm citronpeppar
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 msk smör
Mos
600 g mandelpotatis
3 morötter
1 palsternacka
50 g smör
1 - 1 1/2 dl varm mjölk
1 krm kanel
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Skysås
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk honung
1 dl vitt vin
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk konc viltfond
1 krm salt
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk smör
strimlat apelsinskal
Till servering
lättstekt salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Använde bara rådjursfärs (hade inget annat). Kryddade färsen lite extra med svartpeppar. Stekte lök och vitlök en aning före inblandningen i färsen. Såsen blev fantastiskt god! Rotsaksmoset passade utmärkt till. Kan bli favoritrecept bara man får tag i rådjur förstås!
Karin
2024-02-17Underbart gott! Vi blev så nöjda.
Birgitta
2022-01-27Mycket gott blev det efter att ha följt receptet för rådjursfärs - pannbiffar. Intressant med citronpeppar !!! Och rivet apelsinskal !!! + vitlöksklyfta, gav säkert ett balanserande motlyft till viltet.
Hans
2021-04-28