Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Ett matigt recept på härliga färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och läcker apelsinskysås. Du gör det av bland annat rådjursfärs, fläskfärs, apelsinskal, grädde, mandelpotatis, apelsinjuice och vitt vin. Festligt och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Färsbiffar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färs, lök, vitlök, apelsinskal, ägg, grädde, citronpeppar, potatismjöl och salt. Låt blandningen stå ca 5 minuter.
  3. Forma biffar och stek ca 2 minuter på varje sida i smör. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Mos: Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
  5. Häll av och tillsätt smör och mjölk. Vispa moset luftigt, gärna med elvisp. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar.
  6. Skysås: Blanda apelsinjuice med honung i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, fond och salt. Låt koka ner till cirka hälften.
  7. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt sjuda ca 2 minuter.
  8. Vispa ner smör och apelsinstrimlor precis före servering. Servera färsbiffarna med mos, skysås och gärna lättstekt salladslök till.

Ingredienser

Portioner: 4
Färsbiffar
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g rådjursfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1/2 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm citronpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
Mos
  • 600 g mandelpotatis
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl varm mjölk
  • 1 krm kanel
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Skysås
  • 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk honung
  • 1 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc viltfond
  • 1 krm salt
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk smör
  • strimlat apelsinskal
Till servering
  • ev lättstekt salladslök
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer