Frasig laxtartar på friterat rispapper
Lägg klickar av laxtartar på friterat rispapper och få frasigt lyxiga snittar att inleda festbjudningen med. I laxtartaren gömmer sig färsk ingefära, sötsyrligt äpple, krispiga böngroddar och nötig sesamolja. Det friterade rispappret blir garanterat en snackis!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
20 portioner
300 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 äpple
1 msk sesamolja
1 msk riven färsk ingefära
180 g färska böngroddar
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
Friterat rispapper
4 stora rispapper
2 l rapsolja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi194 KJ / 46 kCal
Fett3 g
Salt0.17 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer