Frasig laxtartar på friterat rispapper

44
0
Frasig laxtartar på friterat rispapper

Lägg klickar av laxtartar på friterat rispapper och få frasigt lyxiga snittar att inleda festbjudningen med. I laxtartaren gömmer sig färsk ingefära, sötsyrligt äpple, krispiga böngroddar och nötig sesamolja. Det friterade rispappret blir garanterat en snackis!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Frasig laxtartar på friterat rispapper

Ingredienser

20 portioner
300 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 äpple
1 msk sesamolja
1 msk riven färsk ingefära
180 g färska böngroddar
1 1/2 krm salt
1 krm peppar

Friterat rispapper

4 stora rispapper
2 l rapsolja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 194 KJ / 46 kCal
Fett 3 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 3 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden