Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Frasig laxtartar på friterat rispapper

(78)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lägg klickar av laxtartar på friterat rispapper och få frasigt lyxiga snittar att inleda festbjudningen med. I laxtartaren gömmer sig färsk ingefära, sötsyrligt äpple, krispiga böngroddar och nötig sesamolja. Det friterade rispappret blir garanterat en snackis!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 20
  • 300 g lax i bitar (gärna salma- eller finestlax)
  • 1 äpple
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
Friterat rispapper
  • 4 stora rispapper
  • 2 l rapsolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär äpple och lax i små tärningar.
  2. Blanda äppel- och laxtärningar med sesamolja, ingefära, böngroddar, salt och  peppar.
  3. Friterat rispapper: Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapprena ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  4. Vid servering: Bryt rispapprena i mindre bitar. Lägg på laxröran. Strö över sesamfrön och krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
194 kJ / 46 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer