Inlagd västeråsgurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per liter.
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett0.4 g
Salt2.35 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g
Kommentarer
9 stRoland behöver nog läsa receptet noggrannare, det står att man skivar gurkorna efter att dom legat 2-3 tim. i salt.
Eva
Hur länge står sig gurkorna i kylen? Efter det att man har gjort dom?
Elin
Hej Elin! Det är en svår fråga att svara på eftersom allt beror på hygien och kyla. Men om du är noga med att ha rena redskap och sätter burkarna i kyla så borde dom hålla i flera månader! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping
Roger
Inga senapsfrön, jag ökar sockermängden.
Bo
Mängden socker i receptet kan väl ändå inte vara rätt om man jämför andra och mina gamla väl använda recept. tänkte jag skulle prova ett nytt denna gång, men där finns ju ingen smak på inläggningsvätskan. Vad är motiveringen till 3 teskedar socker, är det sockerfri motivering?
Rosa
Hej Rosa! Detta är inte en klassisk 1-2-3-lag utan en annan variant av inläggning, därav mindre socker. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Inga senapsfrön
Marianne
2 msk salt för 3 liter? Vore bättre det stod med direkt i receptet
Agneta
Hej Agneta! Tack för din synpunkt, vi har nu korrigerat i texten. Lycka till med gurkorna! Hälsningar, Terese
ICA-köket
Hej! Hoppsan, det missade vi men har nu uppdaterat receptet. Man skivar i sista steget. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
På bilden är gurkan skivad men det står i text "stick hål i gurkorna med grov nål" Vad gäller?
Roland