Inlagd västeråsgurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per liter.
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett0.4 g
Salt2.35 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g
Kommentarer
Roland behöver nog läsa receptet noggrannare, det står att man skivar gurkorna efter att dom legat 2-3 tim. i salt.
Eva
2025-08-24Hur länge står sig gurkorna i kylen? Efter det att man har gjort dom?
Elin
2025-08-05Hej Elin! Det är en svår fråga att svara på eftersom allt beror på hygien och kyla. Men om du är noga med att ha rena redskap och sätter burkarna i kyla så borde dom hålla i flera månader! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-06Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping
Roger
2022-09-06