Inlagd västeråsgurka med pepparrot

Klassisk inläggning med västeråsgurka, där en rejäl laddning färsk pepparrot ger en pigg smakbrytning. Servera till stek, grytor eller som smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per liter.
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett0.4 g
Salt2.35 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g
Kommentarer
9 stRoland behöver nog läsa receptet noggrannare, det står att man skivar gurkorna efter att dom legat 2-3 tim. i salt.
Eva
Hur länge står sig gurkorna i kylen? Efter det att man har gjort dom?
Elin
Hej Elin! Det är en svår fråga att svara på eftersom allt beror på hygien och kyla. Men om du är noga med att ha rena redskap och sätter burkarna i kyla så borde dom hålla i flera månader! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Gjorde en sats för en vecka sedan Tycker gurkorna är för skarpa i smaken Lite för mkt ättikssmak saltsmak Kan jag koka upp en sockerlag o fylla på o burkarna nu efteråt eller ska jag vänta o smaka av längre fram Mvh Roger Jönköping
Roger