Sill med somriga pickles | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sill med somriga pickles

En snabblagad sill till midsommarens sillbord med krispiga, inlagda primörer som morot, rödlök, gurka och sockerärter i ättikslag. Med 5-minuterssill går det enkelt! Bjud med pepparrot, dill, knäckebröd och Västerbottensost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, morötter och gurka. Skär löken i klyftor. Skiva morötterna tunt på snedden. Dela gurkan på längden och kärna ur den, skär i halvmånar. Dela sockerärterna en gång på längden.
  2. Lag: Koka upp ättikssprit med socker och vatten. Lägg ner lök och morötter och låt det koka upp. Låt svalna.
  3. Lägg gurka och sockerärter i ättikslagen. Låt dra ca 1 timme.
  4. Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Lägg sillen på ett fat. Häll av ättikslagen från grönsakerna. Fördela dem på sillen. Toppa med pepparrot och plockad dill.
  5. Servera med knäckebröd och Västerbottensost.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rödlök
  • 4 knippmorötter
  • 1/2 gurka
  • 15 sockerärtor
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • 1 kruka dill
Ättikslag
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
Till servering
  • knäckebröd
  • Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1867 kJ / 446 kCal