Citron- och pepparrotssill
Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1 citron
2 tsk strimlad färsk pepparrot
5 - 6 tunna skivor morot
2 - 3 lagerblad
4 - 5 hela vitpepparkorn
2 msk färskpressad citronjuice
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi920 KJ / 220 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Skulle vilja betygsätta med en femma, men den funktionen verkar inte fungera.
Deborah
2006-06-20Ovanlig men jättegod. Vi gör den här varianten om och om igen.
Deborah
2006-06-20