Citron- och pepparrotssill

4
2
Citron- och pepparrotssill

Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Citron- och pepparrotssill

Ingredienser

4 portioner
1
burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1
citron
2 tsk
strimlad färsk pepparrot
5 - 6
tunna skivor morot
2 - 3
lagerblad
4 - 5
hela vitpepparkorn
2 msk
färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 1/4 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1
lagerblad

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Deborah

6/20/2006

Skulle vilja betygsätta med en femma, men den funktionen verkar inte fungera.

Deborah

6/20/2006

Ovanlig men jättegod. Vi gör den här varianten om och om igen.

Näringsvärde per portion

Energi 920 KJ / 220 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept