Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och pepparrotssill

Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skiva sillen i portionsbitar och lägg i en glasburk med lock. Varva med rivet citronskal, strimlad pepparrot, morotsslantar, lagerblad och vitpepparkorn.
  3. Blanda lagen med citronjuice. Fyll burken med lagen så att sillen täcks. Låt sillen stå i kylskåpet, gärna i två dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk strimlad färsk pepparrot
  • 6 tunna skivor morot
  • 3 lagerblad
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lag
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden