Citron- och pepparrotssill

5
2
Citron- och pepparrotssill

Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Citron- och pepparrotssill

Ingredienser

4 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1 citron
2 tsk strimlad färsk pepparrot
5 - 6 tunna skivor morot
2 - 3 lagerblad
4 - 5 hela vitpepparkorn
2 msk färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Deborah

2006-06-20

Skulle vilja betygsätta med en femma, men den funktionen verkar inte fungera.

Deborah

2006-06-20

Ovanlig men jättegod. Vi gör den här varianten om och om igen.

Näringsvärde per portion

Energi 920 KJ / 220 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden