Inkokt lax med sojamajonnäs, avokado och gurka

7
0
Inkokt lax med sojamajonnäs, avokado och gurka

Inkokt lax är både enkelt och smakar fantastiskt gott! Tillsammans med hemlagad sojamajonnäs och en krispig gurksallad med avokado och rädisor passar den lika bra till middagsbjudningen som till helglunchen. Den inkokta laxen smakar lika bra kall vilket gör att rätten passar bra att laga i förväg.

Skriv ut
Inkokt lax med sojamajonnäs, avokado och gurka

Ingredienser

4 portioner
600 g
lax (gärna med skinnet kvar)
1
gul lök
1/2 l
vatten
1 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 msk
salt
1 tsk
vitpepparkorn

Sojamajonnäs

1
äggula
2 msk
japansk soja
1 tsk
dijonsenap
2 dl
neutral olja
ev 1 tsk
svarta sesamfrön

Gurksallad

2
avokador
1
gurka
10
rädisor
1
kruka tatsoi, mizunasallad eller babyspenat (1 kruka motsvarar ca 65 g babyspenat)

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3823 KJ / 913 kCal
Fett 79 g
Salt 3.31 g
Kolhydrater 15 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept