Eggs florentine

9
0
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 äggulor
2 - 3 tsk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
4 ägg
svartpeppar
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör lakotsfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Perfekt att laga när brödet du har hemma börjar bli lite torrt och tråkigt.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2759 KJ / 659 kCal
Fett 59 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden