Eggs florentine

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 äggulor
2 - 3 tsk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
4 ägg
svartpeppar
peppar

Gör så här

00:05:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.104 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pocherat ägg med råstekt blomkål och serrano
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad avokadotoast
Betyg 3.3 av 5.447 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad