Eggs florentine

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g  smör
1   schalottenlök
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 dl  torrt vitt vin
1/2 dl  vatten
4   vitpepparkorn
3   äggulor
2 - 3 tsk  färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4   skivor ljust surdegsbröd
2 msk  smör
200 g  färsk bladspenat
1 msk  smör
1 dl  ättiksprit (12%)
1 1/2 dl  vatten
4   ägg
svartpeppar
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör lakotsfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Perfekt att laga när brödet du har hemma börjar bli lite torrt och tråkigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad avokadotoast
Betyg 3.3 av 5.
446 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg Benedict med danskt rågbröd och rostbiff
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga