Eggs florentine

7
0
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g
smör
1
schalottenlök
2 msk
vitvinsvinäger
1/2 dl
torrt vitt vin
1/2 dl
vatten
4
vitpepparkorn
3
äggulor
2 - 3 tsk
färskpressad citronjuice
-
salt
-
vitpeppar
4
skivor ljust surdegsbröd
2 msk
smör
200 g
färsk bladspenat
1 msk
smör
1 dl
ättiksprit (12%)
1 1/2 dl
vatten
4
ägg
-
svartpeppar
-
peppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör lakotsfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Tips

Perfekt att laga när brödet du har hemma börjar bli lite torrt och tråkigt.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2759 KJ / 659 kCal
Fett 59 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept