Eggs florentine
Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Hollandaise
200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 äggulor
2 - 3 tsk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
4 ägg
svartpeppar
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g
Kommentarer