Eggs florentine

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
0
Eggs florentine

Pocherat ägg, hollandaisesås och smörstekt surdegsbröd. Vi slår ett äggstra slag för den lakto-ovo vegetariska brunch-klassikern eggs florentine eller ägg florentine! Servera på traditionellt vis med smörslungad spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Eggs florentine

Ingredienser

4 portioner

Hollandaise

200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl vatten
4 vitpepparkorn
3 äggulor
2 - 3 tsk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
4 ägg
svartpeppar
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett59 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med pocherat ägg och romescocrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherat ägg
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherade ägg
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad avokadotoast
Betyg 3.3 av 5.
446 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga