Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm

4
3
Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm

Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm är en klassiker på nytt sätt. Den smakfulla lagen bidrar till laxens goda smak och gurkkrämen gör rätten riktigt lyxig.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm

Ingredienser

4 portioner

Inkokt lax

500 g skinn- och benfri laxfilé
2 morötter
1 rödlök
4 1/2 dl vatten
3 dl rödvinsvinäger
10 vitpepparkorn
10 kryddnejlikor
5 lagerblad
1 1/2 msk salt

Gurkkräm

1 liten gurka
2 msk färskriven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Garnityr

1 - 2 selleristjälkar
5 rädisor
4 dillstjälkar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen i gurkkrämen mot mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Tips

Riv pepparroten strax före servering för rätta stinget.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lena

2007-12-29

Håller med alla som tyckt till, det förstörde en annars mysig juldagsmiddag. Det var det värsta jag lagat och ätit, receptet måste vara fel, det kan absolut inte vara 3 dl rödvinsvinäger i, högst 3 msk. Synd på en middag med nya vänner.

Liselott

2007-12-19

Håller med föregående, smakar inte gott. Hällde i 2dl strösocker för att "rädda" (ingredienserna kostar ju!) vilket förbättrade och smaken blev lik stekt inlagd strömming. Även "krämen" blev konstig, mer som sås - tänker göra om den med turkisk yogurt istället för gräddfil.

Linda

2007-12-18

Provade detta igår och det kan inte stämma med 3dl vinäger !!! Jag tog det och det blev inte alls gott .. Om nån annan vågar prova så vore det kul med ett omdöme!