Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm är en klassiker på nytt sätt. Den smakfulla lagen bidrar till laxens goda smak och gurkkrämen gör rätten riktigt lyxig.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
4 portioner
Inkokt lax
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 morötter
1 rödlök
4 1/2 dl vatten
3 dl rödvinsvinäger
10 vitpepparkorn
10 kryddnejlikor
5 lagerblad
1 1/2 msk salt
Gurkkräm
1 liten gurka
2 msk färskriven pepparrot
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Garnityr
1 - 2 selleristjälkar
5 rädisor
4 dillstjälkar
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med alla som tyckt till, det förstörde en annars mysig juldagsmiddag. Det var det värsta jag lagat och ätit, receptet måste vara fel, det kan absolut inte vara 3 dl rödvinsvinäger i, högst 3 msk. Synd på en middag med nya vänner.
Lena
2007-12-29Håller med föregående, smakar inte gott. Hällde i 2dl strösocker för att "rädda" (ingredienserna kostar ju!) vilket förbättrade och smaken blev lik stekt inlagd strömming. Även "krämen" blev konstig, mer som sås - tänker göra om den med turkisk yogurt istället för gräddfil.
Liselott
2007-12-19Provade detta igår och det kan inte stämma med 3dl vinäger !!! Jag tog det och det blev inte alls gott .. Om nån annan vågar prova så vore det kul med ett omdöme!
Linda
2007-12-18