Påsklax med sockerärts- och rädissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Med lax, krasse, rädisa och sockerärtor hälsar vi påsken välkommen. Laxen delas i mindre bitar och får sen ett varmt ungsbad i din egen hemmagjorda lag. Fänkål och rädisor är basen i en okonstlad men självsäker sallad. Och krassemajonnäsen fullbordar skapelsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lax: Skär bort skinnet från laxen, skär den sedan i tärningar. 
  3. Skala och skär löken i ringar och morötterna i sneda skivor. Blanda vatten, vinäger, kryddor och morötter i en kastrull och koka ca 10 minuter. Lägg i löken och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Lägg laxtärningarna i en form. Häll på så mycket av lagen att den täcker laxen. Beroende på formens storlek kan det bli lag över. Lyft med en stekspade så att det kommer lag under laxen, annars är det risk för att den fastnar i formen.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt laxen svalna i spadet.
  6. Sallad: Ansa fänkålen och rädisorna. Skiva dem mycket tunt, gärna med en mandolin eller en osthyvel. Strimla sockerärterna.
  7. Blanda vinägern och oljan med grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. 
  8. Krassemajonnäs: Klipp krassen och blanda den med majonnäsen.
  9. Lax: Lyft upp laxen ur lagen och låt den rinna av på hushållspapper.
  10. Servera laxen med sockerärts- och rädissalladen och krassemajonnäsen. Garnera gärna med lök och morötter från laxkoket.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller välj crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Lax
  • 600 g laxfilé
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 6 dl vatten
  • 2 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • 4 lagerblad
  • 1 msk salt
Sallad
  • 1 fänkål
  • 10 rädisor
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
Krassemajonnäs
  • 1 ask krasse
  • 2 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1555 kJ / 372 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept