Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
0
Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Med lax, krasse, rädisa och sockerärtor hälsar vi påsken välkommen. Laxen delas i mindre bitar och får sen ett varmt ungsbad i din egen hemmagjorda lag. Fänkål och rädisor är basen i en okonstlad men självsäker sallad. Och krassemajonnäsen fullbordar skapelsen.

Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Lax

600 g  laxfilé
1   rödlök
2   morötter
6 dl  vatten
2 1/2 dl  rödvinsvinäger
1 tsk  vitpepparkorn
1/2 msk  fänkålsfrön
4   lagerblad
1 msk  salt

Sallad

1   fänkål
10   rädisor
150 g  sockerärtor
1 msk  vitvinsvinäger
2 msk  rapsolja
salt och peppar

Krassemajonnäs

1   ask krasse
2 dl  majonnäs

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs eller välj crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålsinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelinkokt lax med dill- och kummincrème
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs
Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sill med rädisor och pepparrot
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga