Påsklax med sockerärts- och rädissallad

Med lax, krasse, rädisa och sockerärtor hälsar vi påsken välkommen. Laxen delas i mindre bitar och får sen ett varmt ungsbad i din egen hemmagjorda lag. Fänkål och rädisor är basen i en okonstlad men självsäker sallad. Och krassemajonnäsen fullbordar skapelsen.

Ingredienser
8 bufféportioner
Lax
600 g laxfilé
1 rödlök
2 morötter
6 dl vatten
2 1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk vitpepparkorn
1/2 msk fänkålsfrön
4 lagerblad
1 msk salt
Sallad
1 fänkål
10 rädisor
150 g sockerärtor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
salt
peppar
Krassemajonnäs
1 ask krasse
2 dl majonnäs
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein16 g
Kommentarer