Mästerligt god lax som kommer att göra succé bland vännerna. Laxen kokar du i en välsmakande lag innehållande bland annat morot, rödlök, lagerblad och ättiksprit. Den inkokta laxen blir tilltalande, förtjusande och fantastiskt god.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
1998
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är uppdaterat juli 2022.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Petra
2021-03-07Låt den absolut INTE stå en hel timme. Jag har EJ varmluftsugn och laxen är oätlig, helt snustorr. Särskilt trist med tanke på priset på lax. Jag lagar ICAs recept jämt och är supernöjd men detta är ett helt felaktigt recept. Med vänlig hälsning, petra
Britt
2020-07-16Inget socker?
Redaktionen ICAse
2020-07-16Hej Britt! Nej, i detta recept är det inget socker. Men du kan självklart lägga till socker om du vill! 😊 Hälsningar Elina
Patrik
2019-02-09Pär har helt rätt, typ av ugn spelar inte så stor roll i detta fall, gjort detta många gånger. tips är att skiva upp laxen i skivor så har du färdiga portioner att servera. koka upp lagen med aningens mer ättika (min smak) lägg laxen i bläck häll över det kokande laget. Låt stå på spisplattan 10-15. min, sedan sköter eftervärmen resten.