Inkokt lax med rödlök

41
9
Inkokt lax med rödlök

Mästerligt god lax som kommer att göra succé bland vännerna. Laxen kokar du i en välsmakande lag innehållande bland annat morot, rödlök, lagerblad och ättiksprit. Den inkokta laxen blir tilltalande, förtjusande och fantastiskt god.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1998

Inkokt lax med rödlök

Ingredienser

15
2 rödlökar
2 morötter
3 l vatten
2 dl ättiksprit (12%)
1 msk vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
8 lagerblad
2 msk salt
1 laxsida (1 laxsida motsvarar 3-5 kg)

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Petra

2021-03-07

Låt den absolut INTE stå en hel timme. Jag har EJ varmluftsugn och laxen är oätlig, helt snustorr. Särskilt trist med tanke på priset på lax. Jag lagar ICAs recept jämt och är supernöjd men detta är ett helt felaktigt recept. Med vänlig hälsning, petra

Britt

2020-07-16

Inget socker?

Redaktionen ICAse

2020-07-16

Hej Britt! Nej, i detta recept är det inget socker. Men du kan självklart lägga till socker om du vill! 😊 Hälsningar Elina

Patrik

2019-02-09

Pär har helt rätt, typ av ugn spelar inte så stor roll i detta fall, gjort detta många gånger. tips är att skiva upp laxen i skivor så har du färdiga portioner att servera. koka upp lagen med aningens mer ättika (min smak) lägg laxen i bläck häll över det kokande laget. Låt stå på spisplattan 10-15. min, sedan sköter eftervärmen resten.