Äppelinkokt lax med dill- och kummincrème

15
1
Äppelinkokt lax med dill- och kummincrème

Den här laxen kokas i äppelmust, vilket ger den en mjuk, lite sötaktig smak. Ännu mer äppelsmak kommer fram i salladen, som förutom äpple består av citron, dill och solrosfrön. Ny fiskfavorit!

Skriv ut
Äppelinkokt lax med dill- och kummincrème

Ingredienser

8 bufféportioner

Lag och lax

1/2 gul lök
1 morot
3 dl äppelmust
1/2 dl strösocker
3/4 dl ättiksprit
1 tsk hel kryddpeppar
10 vitpepparkorn
1 tsk salt
500 g skinnfri laxfilébit

Crème

2 krm hel kummin
1/2 kruka dill
2 dl smetana
salt och peppar

Äppelsallad

1/2 dl solrosfrön
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
5 dl kallt vatten
1 äpple
1/2 kruka dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Catarina

2019-02-03

Mycket gott med härliga friska smaker ... serverade klyftpotatis till

Näringsvärde per portion

Energi 1144 KJ / 274 kCal
Fett 20 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 10 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept