Äppelinkokt lax med dill- och kummincrème
Den här laxen kokas i äppelmust, vilket ger den en mjuk, lite sötaktig smak. Ännu mer äppelsmak kommer fram i salladen, som förutom äpple består av citron, dill och solrosfrön. Ny fiskfavorit!
Ingredienser
8 bufféportioner
Lag och lax
1/2 gul lök
1 morot
3 dl äppelmust
1/2 dl strösocker
3/4 dl ättiksprit
1 tsk hel kryddpeppar
10 vitpepparkorn
1 tsk salt
500 g skinnfri laxfilébit
Crème
2 krm hel kummin
1/2 kruka dill
2 dl smetana
salt
peppar
Äppelsallad
1/2 dl solrosfrön
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
5 dl kallt vatten
1 äpple
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1144 KJ / 274 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g
Kommentar
Mycket gott med härliga friska smaker ... serverade klyftpotatis till
Catarina
2019-02-03